FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBS s golemim gubitkom u 2012. zbog kazni vezanih uz namještanje libora

Autor: vmom
ZUERICH, 5. veljače 2013. (Hina/AFP) - Švicarski bankarski div UBS u utorak je objavio da je poslovnu 2012. zaključio s neto gubitkom od 2,5 milijardi švicarskih franaka (dvije milijarde eura), poglavito zbog novčanih kazni vezanih uz skandal oko namještanja libora.

Samo u četvrtom tromjesečju 2012. neto gubitak iznosio je 1,8 milijardi franaka, nakon proknjiženih rezervacija za ukupni iznos globa regulatora od 1,4 milijardi franaka i troškova restrukturiranja, navodi se u priopćenju.

U 2011. UBS je ostvario neto dobit od 4,1 milijarde franaka.

U UBS-u navode da su postigli napredak u provedbi strategije čiji je cilj smanjiti operacije u rizičnijem segmentu investicijskog bankarstva, uz odgovarajuće povećanje aktivnosti u segmentu upravljanja bogatstvom.

U četvrtom tromjesečju 2012. u UBS-ovu segmentu investicijskog bankarstva neto gubitak smanjen je na 557 milijuna franaka, u usporedbi s 2,8 milijardi franaka u prethodnom tromjesečju.

U segmentu upravljanja bogatstvom ostvarena je dobit prije oporezivanja od 398 milijuna franaka, nasuprot 582 milijuna franaka u trećem tromjesečju.

"Premda je tijekom 2012. učinjen napredak u pogledu mnogih pitanja, mnogi temeljni izazovi zadržali su se i na početku nove godine", stoji u UBS-ovu priopćenju.

Unatoč gubitku u 2012. UBS je najavio da će predložiti povećanje dividende za 50 posto, na 15 centima po dionici.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙