FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnik Bandić s ravnateljem IRB-a i gradonačelnikom Pečuha

Autor: dber
ZAGREB, 4. veljače 2013. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ravnatelj Instituta Ruđer Bošković (IRB) Tomo Antičić dogovorili su danas daljnju suradnju Grada i IRB-a na novim projektima poput otvaranja tog Instituta za građane.

Ravnatelj Antičić zahvalio je gradonačelniku Bandiću što se pridružio i podržao obilježavanje 70. obljetnice smrti Nikole Tesle, a najavio je i aktualne projekte Instituta među kojima su: postavljanje nove otvorene znanstvenoistraživačke platforme, te otvaranje Instituta za građane, a u turističkom smislu, ulaz u Insitut mogao bi, smatraju gosti, postati posebna zanimljivost, stoji u priopćenju iz Gradske uprave.

Bandić je podržao predstavljene projekte i naglasio da će Grad Zagreb biti i nadalje partner Institutu Ruđer Bošković, a sljedeći radni sastanak, dogovoreno je, s razrađenim hodogramom aktivnosti, održat će se na IRB-u.

Zagrebački gradonačelnik susreo se danas i sa svojim kolegom, gradonačelnikom Pečuha Zsoltom Pávom te članom Gradske skupštine Pečuha Józefom Háriaom, a gosti su ga izvijestili o uspjehu Kulturno umjetničkog društva Tanac iz Pečuha koje je osvojilo drugo mjesto na nedavno održanom natjecanju folklornih skupina u Mađarskoj.

U povodu Dana Pečuha, 15. ožujka, tom KUD-u bit će dodijeljena nagrada Gradske skupštine Grada Pečuha koju je lani dobio španjolski operni tenor Placido Domingo, a na svečanost je pozvan i gradonačelnik Bandić.

(Hina) pp/xbdj ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙