FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnik oporbe pružio ruku režimu u Damasku

Autor: mhaj
BEJRUT , 4. veljače 2013. (Hina/AFP) - Čelnik sirijske oporbe, Ahmed Moaz al-Khatib u ponedjeljak je pružio ruku režimu Bashara al-Assada, uz objašnjenje da razgovor s Damaskom ne znači izdaju, prenijela je katarska Al-Jazeera.

"Sad je red na režimu... Pružit ćemo ruku u interesu naroda i kako bismo pomogli režimu da ostvari mir", rekao je vođa koalicije za katarsku satelitsku mrežu Al-Jazeeru.

Khatib je 30. siječnja iznenadio javnost pozivom na dijalog s predstavnicima režima, no pod određenim uvjetima, čiji je krajnji cilj okončanje krvoprolića i sukoba u zemlji.

"Pripadnicima režima poručujem kako treba zauzeti jasno stajalište... dijalogu treba reći da ili ne", rekao je šef oporbe.

"Basharu al-Assadu sam kazao: pogledaj u oči svojoj djeci i pokušaj pronaći rješenje. Na ovome bismo slučaju trebali surađivati u interesu naroda", rekao je.

Khatibova inicijativa o dijalogu nije naišla na pozitivnu reakciju svih članova oporbe, no on je reagirao na kritike. "Oni koji spominju pregovore neće biti optuženi za izdaju. Naš narod je na rubu, a mi to nećemo dopustiti", rekao je Khatib.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙