FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Paladino: Uefa će nadzirati Hajdukovu utakmicu protiv Dinama

Autor: imli
SPLIT, 2. veljače 2013. (Hina) - Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Josip Paladino nakon današnje sjednice tog tijela najavio je kako će prvenstvena utakmica između splitske momčadi i zagrebačkog Dinama, koja će se igrati na Poljudu 24. veljače, biti pod posebnim nadzorom Uefe radi provjere sposobnosti za organiziranje takvih, ali i međunarodnih utakmica na Poljudu, te je upozorio kako prijeti opasnost gubitka igranja međunarodnih utakmica ukoliko se ne ispune "organizacijski parametri".

"Uefa je najavila da će 'monitorirati' (nadzirati op.a.) Hajdukovu utakmicu sa Dinamom, a to nas stavlja pred jedno veliko pitanje pošto u idućim godinama želimo biti kandidati i za odigravanje utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na Poljudu, te se namjeravamo kandidirati i za domaćinstvo Europskog nogometnog prvenstva 2020., budući da će se Euro 2020. održati u 13 europskih gradova", rekao je Paladino.

"Prošle godine platili smo više od miljun i 400 tisuća kuna kazne zbog bakljada ili loših organizacijskih parametara. Između 60 i 70 posto tih kazni otišlo je Uefi, a preostali dio Hrvatskom nogometnom savezu. Kod baklji i sličnih stvari Uefina tolerancija je 'nula'. Prijete nam suspenzije i kazne igranja bez publike. Uzet će nam pravo igranja i bojim se da bi nam mogli elimirati kandidaturu za sve one utakmice kojima želimo biti domaćini", upozorio je Paladino.

Istaknuo je da Hajduk ima prepoznatljivu publiku kakvu nema nitko u Hrvatskoj niti zemljama regije, ali će se morati poduzeti napori da se navijačka ljubav ne iskazuje bakljadama ili ispadima koje Uefa kažnjava.

"Mi nemamo drugog načina za intervenirati nego moliti navijače za razumijevanje i pomoć u rješavanju organizacijskih poteškoća za utakmice na Poljudu", kazao je Paladino.

Na upit hoće li Hajduk uspjeti ispuniti zahtjev Uefe u vezi tzv. financijskog fair-playa da do 31. ožujka ove godine izmiri svoje obveze od 20 milijuna kuna, Paladino je kazao kako taj iznos, a koji se odnosi na plaće, obveze prema trenerima i radnoj zajednici Hajduk mora izmiriti do kraja ožujka.

"To će biti jako teško, ali pošto imamo više od mjesec i pol dana nadam se da ćemo uspjeti podmiriti sve obveze na temelju čega će nam Uefa uredno produžiti sve papire", kazao je Paladino.

On je novinarima rekao kako su na današnjoj sjednici Nadzornog odbora trener Hajduka Mišo Krstičević i sportski direktor Sergije Krešić podnijeli izvješće o aktualnom stanju u klubu te da je zaključeno kako momčad tijekom 2013. godine nema nikakvih rezultatskih imperativa.

Članovi Hajdukovog Nadzornog odbora danas su se također sastali i sa predstavncima navijača. "Mi ne želimo indoktrinirati naše navijače, nego želimo s njima komunicirati i razmjenjivati mišljenja", kazao je Paladino, rekavši da će se i ubuduće nastaviti praksa sastajanja sa predstavncima navijača.

(Hina) xpgas yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙