FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nikola Ivaniš PGS-ov kandidat za riječkoga gradonačelnika

Autor: dsil
RIJEKA, 1. veljače 2013. (Hina) - Primorsko-goranski savez na izbore u Rijeci izlazi samostalno, a kandidat za gradonačelnika bit će mu predsjednik riječke Gradske organizacije te stranke i njezin politički tajnik Nikola Ivaniš, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Ivaniš je rekao kako se još razgovara sa strankom Akcijom mladih o mogućoj suradnji tijekom izbora.

Razlog samostalnog izlaska na izbore i završetka otvorenih razgovora sa SDP-om o koaliranju je želja da PGS ostane vjerodostojna i dosljedna stranka, dodao je Ivaniš.

U političkome programu PGS-a jest reindustrijalizacija Rijeke i borba za radna mjesta, a stajalište stranke je da i politika mora utjecati na zaustavljanje propadanja i odlaska tvrtaka iz Rijeke, rekao je.

Ivaniš je istaknuo kako su procijenili da neće moći surađivati sa strankama s kojima vjerojatno neće imati ista stajališta o budućnosti '3. maja' i provedbi postupka privatizacije.

PGS se ne slaže ni s dijelom predloženoga Prostornog plana grada u kojem se predviđa smanjenje lučkog prostora i preseljenje luke na Krk pa bi bio nevjerodostojan da surađuje sa strankama koje podupiru takva rješenja.

Ivaniš se osvrnuo i na nedavnu izjavu ministra gospodarstva Vrdoljaka po kojoj je očekivano da nitko ne želi ulagati u Hrvatsku te se upitao kako Vrdoljak s takvim razmišljanjem može spašavati '3. maj'.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙