FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mamić o Kovačiću, Liniću, EPH-u, Bogu...

Autor: imli
ZAGREB, 1. veljače 2013. (Hina) - Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić danas je istaknuo da je prodaja 18-godišnjeg Matea Kovačića u milanski Inter bio dobar posao koji će klubu osigurati dodatnu stabilnost u predstojećem razdoblju.

"Dinamo će dobiti fiksnih 13 milijuna eura, te bonus od dva milijuna ako Inter izbori Ligu prvaka ove sezone, a to je izvjesno. Znači Dinamo će dobiti 15 milijuna eura, a Kovačić je sa 18 godina riješio egzistenciju, jer će za četiri i pol godine zaraditi 10 milijuna eura. Svi članovi Izvršnog odbora Dinama dali su pristanak za ovaj transfer, i bilo bi neodgovorno da smo odbili ponudu Intera. Također, treba znati da je Inter pokušao angažirati Kovačića kad mu je bilo samo 13 godina i to za 700.000 eura, ali ja sam ga uspio dovesti u Dinamo. Za njega nam je Manchester City nudio 11 milijuna eura, Tottenham 10, ali sve sam to odbio", rekao je Mamić na konferenciji za novinare.

Mamić se osvrnuo i na pisanje Jutarnjeg lista i tiskovina u sastavu EPH-a o Dinamu, kazavši da su u pitanju najobičnije laži. Vlasnika EPH-a Ninoslava Pavića nazvao je kriminalcem, ustvrdivši "kako ga je Pavić sa Oreškovićem prisiljavao da im preda Dinamo".

"Dinamo nikada nije bio dužan državi, pa neću ni ubuduće. Nitko nije toliko kontroliran kao Dinamo, klub u državnu blagajnu godišnje na ime poreza uplati 25 milijuna kuna. Evo sada smo dobili rješenje da moramo plaćati porez na dobit iako je Dinamo neprofitna udruga. Pozivam ministra financija Slavka Linića i ravnateljicu Porezne uprave Nadu Čavlović Smiljanec da dođu u Dinamo kada god žele. Ministar Linić pokušava uspostaviti red u državi i ima moju podršku, ali zakon mora vrijediti za sve isto. Ako pak Linić izgubi posao pozivam ga da dođe raditi u Dinamo", rekao je Mamić.

"Prije se stalno pričalo da Dinamu u bivšoj Jugoslaviji nisu dozvoljavali da bude prvi, a prava je istina da su klub tada vodili luzeri. Ja redovito čujem glas Boga i Majke božje, ali još nisam čuo nikoga tko je rekao da bi Dinamo bolje vodio od mene", zaključio je Zdravko Mamić

(Hina) ximl yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙