FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Burušić se ispričao zbog izjave da je jedini motiv bombaša bila obijest

Autor: mvra
ZAGREB, 30. siječnja 2013. (Hina) - Načelnik zagrebačke policije Goran Burušić ispričao se danas zbog nedavne izjave koja je protumačena da je jedini motiv skupine koja je prije tjedan dana na Trgu bana Jelačića podmetnula eksploziv bila obijest.

"Točno je da sam izjavio kako se radilo o obijesti počinitelja, a što je u javnosti dovelo do zaključka kako je to bio jedini motiv za počinjenje ovog djela", napisao je načelnik u izjavi objavljenoj na MUP-ovim internetskim stranicama, ispričavši se javnosti zbog te nedorečenosti.

Objasnio je da u trenutku davanja izjave nije želio ni smio prejudicirati postojanje i nekih drugih motiva koji su još predmet istraživanja, a što je dao naslutiti kad je govorio da je to jedan suludi čin.

Ta okolnost, kazao je Burušić, ne utječe na postojanje kaznenih djela za koja se tereti pripadnike skupine.

Šestoricu "bombaša" osumnjičenih za podmetanje eksplozivne naprave na Trgu bana Jelačića određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Petoricu se tereti za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te za dogovaranje za počinjenje kaznenog djela, a jednoga za posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te za pomaganje u dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Nakon što je osumnjičana skupina uhvaćena mediji su objavili da je riječ o Vodičanima, mahom iz uglednih obitelji, od kojih je jedan član Mladeži vodičkog HDZ-a. Grad Vodice na svojim je službenim internetskim stranicama objavio ispriku hrvatskoj javnosti, posebno građanima Grada Zagreba, zbog uznemiravanja koje je izazvala grupa građana Vodica.

(Hina) xmvr yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙