FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 31. siječnja

Autor: kgab
ZAGREB, 30. siječnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 31. siječnja.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uručit će odlikovanje Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom zastupniku Zastupničkog doma talijanskog parlamenta Aldu Di Biagiju, za izuzetan doprinos ugledu RH te za produbljenje prijateljskih odnosa između RH i Italije (u 10 sati, Ured predsjednika RH, Pantovčak 241). Zastupnik Di Biagio predsjednik je talijansko-hrvatske parlamentarne Skupine prijateljstva koja broji 85 senatora i zastupnika. Također je bio aktivni sudionik-dragovoljac Domovinskog rata, te je tijekom godina značajno pridonio unapređivanju odnosa dviju država i zbližavanju dvaju naroda.

BRUXELLES - Sastanak šefova diplomacija zemalja članica Europske unije na kojemu sudjeluje i prva potpredsjednica vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. Razgovarat će se o nizu aktualnih vanjskopolitičkih tema, između ostalog stanju u Siriji, Egiptu i Maliju te odnosima sa SAD-om.

FRANCUSKA - Diljem Francuske planirani su prosvjedi protiv prijedloga o legalizaciji istospolnih brakova.

GRČKA - Liječnici i drugo bolničko osoblje kreću u 24-satni štrajk diljem zemlje protiv oštrih mjera štednje, a planiran je i prosvjed ispred ministarstva zdravstva.

Dežurni:

Noć: Branka Radman

Prijepodne: Damir Hainski

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙