FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 30. siječnja

Autor: mcur
ZAGREB, 30. siječnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 30. siječnja:

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja redovito zasjedanje raspravom o prijedlogu dopuna Zakona o cestama, kojima Vlada želi omogućiti dovršetak ugovorenih radova na postojećim gradilištima, odnosno "odmrznuti" 12 projekata u cestovnoj infrastrukturi čija je realizacija prekinuta zbog toga što nisu bila osigurana sredstva niti potrebne dozvole te zbog financijskih problema izvođača radova (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Zajednička sjednica Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav i Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na čijem je dnevnom redu razgovor s kandidatima radi utvrđivanja prijedloga kandidata za pučkog pravobranitelja (13,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića, Trg Sv. Marka 6).

(*)ZAGREB - Konferenciju za novinare na temu "Završni udarac ministra zdravlja hrvatskom zdravstvu" održat će potpredsjednik Odbora za zdravstvo Hrvatskog sabora Darko Milinović, predsjednik HDZ-ova Odbora za zdravstvo Ante Čorušić i predsjednik nadzornog odbora Mladeži HDZ-a Grada Zagreba dr. Božidar Perić (11 sati, Središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Nezavisni saborski zastupnik don Ivan Grubišić i saborski zastupnik HSS-a i predsjednik te stranke Branko Hrg na konferenciji za novinare podržat će nezavisnog kandidata Vladimira Ferdeljija za gradonačelnika Zagreba (12 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg Sv. Marka 6). Na konferenciji će sudjelovati i Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, koja je također podržala Ferdeljija.

ZAGREB - Transparency International Hrvatska (TIH) organizira konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti "Protukorupcijski indeks sigurnosno-obrambenih sustava" (12 sati, prostorije udruge, Ilica 35). Protukorupcijski indeks sigurnosno-obrambenih sustava pokazuje osjetljivost obrambenih i sigurnosnih sustava pojedinih država na korupciju. Istraživanje, koje se ove godine objavljuje prvi put, obuhvaća 82 zemlje na svim kontinentima i rangira ih u šest skupina ovisno o izloženosti potencijalnom riziku od korupcije.

ZAGREB - Konferenciju za novinare HNS-a na temu "Zagreb - otvoreni grad, predstavljanje programskih smjernica Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba" (11 sati, GO HNS-a Grada Zagreba, Ilica 61/I kat). Nazočnima će se obratiti predsjednik GO HNS-a Grada Zagreba Dragan Kovačević sa suradnicima.

ZAGREB - Tematska sjednica Gradske koordinacije za ljudska prava zagrebačke Gradske skupštine na temu: "Kriteriji za dodjelu gradskih prostora na privremeno korištenje udrugama"( 11 sati, Starogradska vijećnica, Ćirilometodska 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljeni rezultati istraživanja zadovoljstva korisnika usluga Zagrebačkog holdinga d.o.o. (12 sati, zgrada Uprave, dvorana Trešnjevka, Ulica grada Vukovara 41). To je prvom takvo istraživanje koje je proveo Zagrebački holding radi, kako ističe, unaprjeđenja kvalitete pružanja usluga. Ispitivanje je provedeno na uzorku od 1048 ispitanika, a ocjenjivale su se tri kategorije: komunalne i prometne djelatnosti i kvaliteta usluge.

ZAGREB - Javna tribina na temu "Zdravstveni odgoj u školama, dva pogleda" u sklopu koje će se sučeliti dr. Judith Reisman, protivnica liberalnog seksualnog odgoja, i sociolog i predstojnik Katedre za seksologiju Aleksandar Štulhofer, jedan od autora Kurikuluma zdravstvenog odgoja u školama (19 sati, Filozofski fakultet, Dvorana 7, Ivana Lučića 3). Judith Reisman gostuje u Zagrebu u organizaciji građanske udruge Vigilare, koja se angažira na promoviranju, kako navode, izvornog identiteta braka i značenja obitelji, i Centra za obnovu kulture, koji težište svog rada vidi na području odgoja i obrazovanja mladih. Prati je Timoty Tate, britanski novinar, snimatelj, redatelj i autora niza dokumentarnih filmova i knjiga o posljedicama tzv. seksualne revolucije, posebno na djecu.

RIJEKA - Otvaranje Sajma zadruga hrvatskih branitelja gdje će braniteljske zadruge izlagati svoje proizvode i usluge (10 sati, Trg 128. brigade HV-a). Otvorenju će, prema najavama, prisustvovati ministar branitelja Predrag Matić, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, ministar turizma Veljko Ostojić te gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. U okviru Sajma zadruga hrvatskih branitelja održat će se okrugli stol o mogućnostima suradnje braniteljskih zadruga u turističkoj ponudi. Također, bit će potpisan Sporazuma o suradnji između Ministarstva branitelja, Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti Sporazum će potpisat ministar Predrag Matić, ministar Mihael Zmajlović te direktor Fonda Dinko Polić (11 sati, Gradska vijećnica, Korzo 16).

ZAGREB - Rektor i prorektor Sveučilišta u Zagrebu i prorektori na konferenciji za novinare govorit će o temama održane 8. izvanredne sjednice Senata (10,30 sati, u mala vijećnica Rektorata, Trg maršala Tita 14). Izvijestit će predstavnike medija o stavovima Senata o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju kao i o raspravi članova Senata o odluci Vlade o sanaciji Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu. Osvrnut će se i na ostale aktualne teme Senata, između ostalog, na raspravu o prijedlogu ugovora o temeljnom namjenskom višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti na javnim sveučilištima i javnim znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj u godinama 2013., 2014. i 2015. Rektor Bjeliš novinare će informirati i o daljnjem radu na razvoju i preobrazbi Sveučilišta u Zagrebu.

ZAGREB - Konferencija za novinare Ministarstva kulture u povodu nastupa na 55. venecijanskom bijenalu od 1. lipnja do 24. studenog 2013. (11 sati, Runjaninova 2). O konceptu i cjelokupnoj izvedbi nastupa Hrvatske, koju će zastupati Kata Mijatović s projektom pod naslovom Između neba i zemlje, izvijestit će zamjenik ministrice kulture i član ocjenjivačkog suda Berislav Šipuš, izbornik Branko Franceschi, Kata Mijatović, predsjednica Ocjenjivačkog suda Ivana Mance, ravnatelj Muzeja Mimara Tugomir Lukšić i viša stručna savjetnica Uprave za međunarodnu suradnju Nevena Tudor Perković.

ZAGREB - Otvaranje retrospektivne izložba Waltera Neugebauera, koja predstavlja cjelokupan presjek stvaralaštva tog majstora stripa, karikature i crtanoga filma (19 sati, galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4 ). Izložba ostaje otvorena do 3. ožujka.

ZAGREB - Dani slovenske kulture, koji će se održati od 4. do 8. veljače, bit će predstavljeni na konferenciji za novinare (12 sati, KIC, Preradovićeva 5). Predstavit će ih v.d. ravnateljice KIC-a Gabrijela Krmpotić Kos, veleposlanik Republike Slovenije u Hrvatskoj Vojko Volk, predsjednik Saveza slovenskih društava u Hrvatskoj Darko Šonc, voditeljica muzejskog odjela Slovenske kinoteke Metka Dariš i asistentica na Katedri za slovenski jezik na Filozofskom fakultetu Jelena Tušek.

ZAGREB - Predstavljanje knjige putopisnih eseja Dore Kinert Bučan "Žal - Posvećeno svima koji odlaze" (19,30 sati, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5). Knjigu će, osim autorice, predstaviti akademik Tonko Maroević, Tomislav Brlek, urednica Jadranka Pintarić.

Zvjezdicom (*) je označen događaj za koji je najava stigla nakon emitiranja prve najave događaja - Hrvatska - za srijedu, 30. siječnja.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar yjn/ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙