FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: predstavljen Godišnjak za 2011. godinu

Autor: zdra
VINKOVCI, 29. siječnja 2013.(Hina) - Godišnjak vinkovačkog Ogranka Matice hrvatske za 2011. godinu, urednice Višnje Sorčik, u kojem je na nešto više od 200 stranica predstavljen niz kulturnih i znanstvenih tema važnih za Vinkovce, predstavljen je večeras u velikoj dvorani vinkovačkog Ogranka Matice hrvatske.

Urednica Višnja Sorčik izrazila je zadovoljstvo tematskom raznolikošću 29. godišnjaka, istaknuvši kako Godišnjak, osim kronološkog pregleda najvažnijih događanja u Vinkovcima u 2011. godini, donosi i nekoliko iznimno zanimljivih tema.

"Među posebno zanimljivim temama izdvojila bih rad časne sestre Estere Radičević "Milosrdne sestre svetog

Križa u povjesti Vukovarsko-srijemske županije" te posljednji javni govor prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, održan upravo u Vinkovcima 1999. godine", nevela je Sorčik.

Po riječima predsjednika Ogranka Dražena Švagelja, Godišnjak je posvećen 2011. godine preminulom vinkovačkom akademskom slikaru Stjepanu Joziću čiji se lik, sa spomen medalje akademskog kipara Dejana Durakovića, nalazi i na naslovnici Godišnjaka.

Godišnjak donosi i tekstove o arheološkim istraživanjima na području Grada Vinkovaca u 2011. godini te arheološkom lokalitetu Sopot, kao i niz književnih tema.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙