FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ženske udruge protiv dolaska J. Reisman u Sabor

Autor: jnah
ZAGREB, 28. siječnja 2013. (Hina) - Centar za ženske studije i Ženska mreža Hrvatske priopćile su da su zgrožene i zabrinute zbog najave da će američka dr. Judith Reisman nastupiti u Hrvatskom saboru i zatražile su svih državnih dužnosnika da odbiju susret s njom.

"Centar za ženske studije i Ženska mreža Hrvatske izražavaju zgražanje i zabrinutost zbog najave da će u Saboru u četvrtak 31. siječnja 2013. nastupiti američka pseudoznanstvenica Judith Reisman, poznata u svijetu po sustavnom zalaganju za kršenje ljudskih prava osoba homoseskualne orijetnacije i banaliziranju holokausta.

Centar za ženske studije i Ženska mreža Hrvatske traže od svih državnih dužnosnika da odbiju susret s Judith Reisman jer će na taj način pokazati dosljednost u poštivanju Ustava RH i vrednota ustavnog poretka, te poslati jasnu poruku da kao izabrani dužnosnici i dužnosnice poštuju i dosljedno promiču unapređivanje ljudskih prava svih građana i građanki te poštuju tekovine antifašizma i promiču vrednote sekularizma", navodi se u izjavi za medije dviju udruga, koje napominju i kako u potpunosti prihvaćaju izjavu kojom su svoje protivljenje dolasku Reisman u Sabor danas izrazili Pokret za sekularnu Hrvatsku i još pet udruga.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je potvrdio da je Klub HDZ-a u Sabor pozvao Judith Reisman, koja je u Hrvatskoj postala poznata zbog podrške Karolini Vidović Krišto, urednici HTV-ova programa za iseljenike "Slika Hrvatske", ukinutog nakon emisije "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?".

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙