FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pahorovi suradnici priznali da su nasjeli na poziv komičara koji im se predstavio kao tajnik predsjednika Josipovića

Autor: lfia
LJUBLJANA, 27. siječnja 2013.(Hina) - Kabinet slovenskog predsjednika priznao je u subotu da je nasjeo na šalu komičara Davora Jurkovića, spojivši ga telefonom sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom u uvjerenju da na liniji imaju Pantovčak i da zove "Stošić, tajnik predsjednika Ive Josipovića".

Internetska stranica "24ur" televizijske postaje POP-TV objavila je sedmominutni video Jurkovićeve emisije "U zdrav mozak" u kojoj se on suradnicima u uredu slovenskog predsjednika u Ljubljani telefonom predstavio kao tajnik hrvatskog predsjednika Josipovića koji bi želio razgovarati s Pahorom, ali su na kraju razgovarali samo Jurković i slovenski predsjednik. Dok je čekao da ga se spoji s "predsjednikom Josipovićem", Pahor je "tajniku Stošiću" na kurtoazni upit kako je, odgovorio da nije loše, ali da bi moglo biti i bolje.

"Imamo neke političke teškoće, ali izdržat ćemo", kaže Pahor u konverzaciji s rječitim "tajnikom Stošićem" koji ga čak pokušava uvjeriti da će Hrvatska i Slovenija igrati u finalu svjetskog prvenstva u rukometu i da bi bilo najbolje da odigraju "neriješeno".

U Pahorovu uredu priznali su da je objavljeni razgovor autentičan i da su se "ulovili u stupicu", ali da će i dalje ostati komunikacijski otvoreni, objavila je POP-TV.

"Da smo mogli birati, to se ne bi dogodilo. No, dogodilo se. Predsjednik Pahor bit će i dalje dostupan preko svih oblika komuniciranja, usprkos razumnom riziku koji to nosi. To traži otvorenost institucije predsjednika republike za sve ljude", protumačili su u njegovu kabinetu.

(Hina) xfl yvrad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙