FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dukat izdvaja dostavnu djelatnost iz svog poslovanja

Autor: dsta
ZAGREB, 25. siječnja 2013. (Hina) - Mliječna industrija Dukat pokreće proces izdvajanja dostavne djelatnosti iz vlastitog poslovanja, čime se fokusira na svoju osnovnu djelatnost otkupa i prerade svježeg sirovog mlijeka, a sadašnjim zaposlenicima-vozačima dostavnih vozila bit će ponuđen nastavak suradnje kroz model vanjskog suradnika, izvijestili su danas iz te tvrtke.

Izdvajanje dostavne djelatnosti (djelatnosti dostave roba na prodajna mjesta) iz poslovanja posljedica je promjena i zahtjeva koji dolaze poglavito s tržišta maloprodaje, i koji uvjetuju promjene u poslovanju cjelokupne domaće prehrambene industrije, navodi se u obavijesti Dukata na Zagrebačkoj burzi.

Iz Dukata napominju kako tržište maloprodaje danas karakterizira konsolidacija sektora na više razina.

S jedne strane prisutno je okrupnjavanje i jačanje udjela velikih trgovačkih lanaca uz istodobno smanjenje udjela malih i srednje velikih trgovaca.

S druge strane veliki trgovački lanci danas investiraju i razvijaju vlastite logističke kapacitete odnosno skladištenje i distribuciju, te na taj način šire svoju osnovnu djelatnost i na dostavu roba na prodajna mjesta.

U skladu s tim Dukat iz vlastitog poslovanja izdvaja dostavnu djelatnost i usluge, koje će tvrtka od kraja travnja 2013. godine ugovarati s vanjskim suradnicima, poglavito s onima koji su danas zaposlenici-vozači dostavnih kamiona Dukata.

Sadašnjim zaposlenicima-vozačima Dukatovih dostavnih vozila bit će ponuđen nastavak suradnje kroz model vanjskog suradnika Dukata. Pri tome će Dukat svojim zaposlenicima-vozačima dostavnih vozila osigurati stimulativne uvjete za nastavak suradnje kroz model vanjskog suradnika, navode iz te tvrtke.

(Hina) xpp/xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙