FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga Hrvatska zajednica bračnih susreta poziva na dijalog

Autor: ista
ZAGREB, 24. siječnja 2013. (Hina) - Nevladina udruga Hrvatska zajednica bračnih susreta pridružila se aktualnoj raspravi o uvođenju zdravstvenog odgoja u hrvatske škole, pozivajući hrvatsku vlast da prihvati ruku dijaloga koju su im pružile roditeljske i druge katoličke udruge, jer se, kako navode u priopćenju, "samo na taj način može postići dogovor na dobrobit građana, a posebice mladih naraštaja".

Udruga ističe kako su mnogi roditelji koji su podigli svoj glas protiv predloženog kurikuluma zdravstvenog odgoja, i njihovi članovi, te ih podržavaju "u nastojanju da se izbore za svoje prirodno pravo da budu glavni odgojitelji svoje djece".

Hrvatska zajednica bračnih susreta u večerašnjem priopćenju je izrazila i zahvalu predstavnicima Katoličke crkve u Hrvatskoj koji su, kako se navodi, "hrabro stali na stranu roditelja štiteći na taj način temeljne kršćanske, ali i općeljudske vrijednosti, koje se dovode u opasnost uvođenjem 4. modula zdravstvenog odgoja, temeljenog na rodnoj ideologiji".

Udruga Hrvatska zajednica bračnih susreta dio je svjetskog kršćanskog pokreta Marriage Encounter, čije je djelovanje usmjereno na poticanje izgradnje zajedništva u bračnom i obiteljskom životu te zaštita obitelji kao osnovne stanice društva.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙