FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nefat kandidat za istarskog župana u predizborima Ladonje

Autor: dspo
PULA, 24. siječnja 2013.(Hina) - Predsjednik Kluba vijećnika Ladonje u pulskom gradskom vijeću Bruno Nefat na današnjoj je konferenciji za novinare najavio svoju kandidaturu za istarskog župana ako bude izabran na predizborima Ladonje koji su u tijeku.

Pritom će, kako je dodao, imati potporu Ladonje, čija načela namjerava i dalje provoditi.

Rekao je da je predizborima Ladonje za župana pristupio upravo zato da bi i dalje promovirao vrijednosti koje Ladonja stalno ističe poput odgovornost izvršitelja, transparentno trošenje javnog novca i dvosmjerna komunikacija sa lokalnom zajednicom.

"Već godinama Ladonja zagovara sustav odgovornosti za sve osobe koje obnašaju rukovodeće poslove i koji upravljaju javnim dobrom i novcem", istaknuo je Nefat dodavši kako njihov rad treba biti mjerljiv i javno eksponiran, a mandat im ne smije biti duži od četiri godine.

Kada bi takve osobe radile u privatnom poduzeću, s lošim rezultatima, smatra Nefat, odavno bi dobile otkaz. Stoga je najaviio kako će uvijek ukazivati na osobe i njihove pogreške i javno ih objavljivati.

Nefat je kritizirao efikasnost javne uprave i odgovorno upravljanje resursima, pri čemu je istaknuo da građani i poduzetnici uz veća izdvajanja dobivaju istu ili slabiju uslugu. Pritom smatra da je to posljedica zapostavljanja javnih uprava, nestimuliranju i neprovedenoj dodatnoj edukaciji te neprovedenih reformi.

"Javne uprave vrlo slabo, ili nedovoljno, vode brigu o evidenciji vlastitih resursa i imovine, te ne ispituju interes građana i poduzetnika", poručio je Nefat.

Istaknuo je primjere nove osnovne škole na Velom Vrhu koja "ima dvostruko veće troškove energije od prosjeka" te projekta "Brijuni Rivijera" koji se "nalazi pred kolapsom zbog višegodišnje nebrige oko razrješenja imovinsko-pravnih odnosa države i jedinica lokalne samouprave".

On predlaže sporazumno povezivanje više jedinica lokalne samouprave radi postizanja povoljnijih uvjeta i ušteda te uvođenje projektnih timova u lokalnoj samoupravi i županiji s jasnim ciljevima i rokovima provedbe, kao i posljedicama eventualnog neprovođenja projekata.

(Hina) xdspo yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙