FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAKOM: novi natječaj za drugu fazu projekta širokopojasnosti

Autor: tmis
ZAGREB, 24. siječnja 2013. (Hina) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) objavila je novi javni natječaj za izradu softverskih aplikacija i usluga koje će pridonijeti bržem razvoju širokopojasnih mreža s rokom za prijavu do 4. ožujka ove godine, izvijestili su danas iz HAKOM-a.

Tim natječajem HAKOM zapravo počinje drugu fazu programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i na otocima.

Prva faza tog projekta bila je krajem 2011. kada je HAKOM objavio javni poziv za dostavu ideja za softverske aplikacije i usluge koje povećavaju kvalitetu života i podupiru rast gospodarstva na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i na otocima.

U ovoj drugoj fazi kreće se na konkretnu realizaciju dijela pristiglih ideja u prvoj fazi projekta odnosno traže se aplikacije koje će se temeljiti na idejama koje su odabrane.

To su informatizacija patronažnih sestara, simulator za izračun isplativosti uzgoja biljnih kultura, teleradiologija, kod za Hrvatsku, prilagođavanje internetskih stranica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), projekt osobni terapeut, lektire na dlanu, total Expo-virtualni velesajam, uzbunjivanje vatrogasaca te praćenje vatrogasnih vozila i osoba na intervencijama.

Na javni poziv HAKOM-u se mogu javiti sve zainteresirane pravne ili fizičke osobe.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙