FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić priredio novogodišnji prijem za članove Diplomatskog zbora

Autor: mbuj
ZAGREB, 23. siječnja 2013. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić priredio je večeras u palači Dverce tradicionalni novogodišnji prijam za članove Diplomatskog zbora.

"Početak nove kalendarske godine prigoda je da vam od srca zahvalim za prošlogodišnju suradnju i svima vama osobno i vašim obiteljima, vašim vladama i vašim zemljama zaželim u ovoj godini puno uspjeha i dobrih rezultata", poručio im je gradonačelnik Bandić.

Napomenuo je kako su uspjesi i rezultati svakog uspješnog i vrsnog diplomata trajniji i dugovječniji od njihovih mandata. "U vašoj plemenitoj i uzvišenoj misiji kojom gradite mostove suradnje između različitih ljudi i naroda, kultura i država - politika se iskazuje kao vrlina i umjetnost mogućeg", rekao je Bandić u obraćanju članovima Diplomatskog zbora.

Ističući najvažnije događaje i procese koji su obilježili Zagreb u prošloj godini, kazao je kako je u uspjesima i zavidnim međunarodnim rezultatima dio i njihovih zasluga, na čemu im zahvaljuje.

"Mi u Gradu Zagrebu, čitavim nizom stimulacija i olakšica činimo sve kako bi poboljšali investicijsku klimu, obnovili komunalnu infrastrukturu i podigli urbani standard, kvalitetu života i rada", rekao je Bandić poručivši kako žele graditi i razvijati grad otvoren svijetu, koji prihvaća i promiče napredna i pozitivna iskustva, ali istodobno zadržava svoj šarm, s prepoznatljivim zagrebačkim štihom i hrvatskim tradicijskim obilježjima".

Bandić je podsjetio na proslavu 21. rođendana Republike Hrvatske te zahvalio njihovim vladama koje su nas podržavale na europskom putu i međunarodnom priznanju.

Naglasio je kako tri datuma ostaju zapisana zlatnim slovima u novijoj hrvatskoj povijesti - 9. prosinca 2011. kada je u Bruxellesu potpisan Pristupni ugovor EU, 22. siječnja 2012. kada su građani Republike Hrvatske kazali DA za europske kulturne vrijednosti, demokraciju i vladavinu prava te 1. srpnja ove godine kada postajemo 28. članica velike i zajedničke EU obitelji.

"To je veliki i povijesni uspjeh i Zagreba i Hrvatske ali i cijelog hrvatskog naroda. A da nacionalno hrvatstvo i zajedničko europejstvo idu zajedno, to je posvjedočio još prije stotinjak godina i veliki hrvatski pjesnik A. G. Matoš na jednom predavanju u Parizu, kada je kazao: "Za mene su hrvatsko i europejstvo naravni i elementarni spoj, kao H2O; to su lice i naličje hrvatskog europejstva, odnosno europskog hrvatstva", rekao je Bandić.

Podsjetio je kako je u studenom 2012. u Bruxellesu otvoren Predstavnički ured Grada Zagreba.

Doajen Diplomatskog zbora apostolski nuncij Alessandro D'Errico zahvalio je gradonačelniku Bandiću u ime diplomatskog i konzularnog zbora te u ime međunarodnih organizacija nazočnih u Zagrebu ističući kako se osjećaju dijelom prekrasnog Zagreba, unatoč kulturološkim i geografskim razlikama.

Zaželio je sretnu Novu godinu gradonačelniku Bandiću i njegovoj obitelji, Gradskoj upravi i svim građankama i građanima Zagreba. "Neka Bog blagoslovi i zauvijek štiti Zagreb", poručio je.

(Hina) xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙