FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić primio predstavnike studentske asocijacije fakulteta strojarstva

Autor: smar
ZAGREB, 23. siječnja 2013. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas predstavnike i studente Fakulteta strojarstva i brodogradnje, predvođene dekanom dr. Ivanom Juragom, koji su ga upoznali s radom Hrvatske studentske udruge strojarskih fakulteta na projektu Formula student, jednom od najprestižnijih natjecanja studenata strojarstva na svijetu.

Riječ je o jedinstvenom projektu u kojem studenti pod nadzorom mentora sudjeluju u izradi bolida s kojim sudjeluju na međunarodnim utrkama na svjetskim trkačkim stazama, priopćio je gradonačelnikov ured.

Studenti su unatrag nekoliko godina sa svojim bolidima ostvarivali odlične rezultate, u konkurenciji više od sto timova sa svjetskih sveučilišta i s puno većim budžetima i sponzorima, a prošle su godine, na stazi Formule 1 u Silverstoneu u Engleskoj, osvojili 24. mjesto.

Cilj tog projekta i rada Udruge, koju potpomaže Fakultet strojarstva i brodogradnje, jest omogućavanje nadarenim studentima stjecanja praktičnih znanja i iskustva prije završetka fakulteta i početka rada u hrvatskim poduzećima.

Gradonačelnik je projektu dao punu podršku, naglasivši da su ti mladi ljudi budućnost Zagreba i Hrvatske te zavređuju svu raspoloživu potporu.

(Hina) pp/xsmar yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙