FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki HDZ traži provjeru podataka o rastrošnosti županijskoga Zavoda za javno zdravstvo

Autor: ivuc
OSIJEK, 23. siječnja 2013.(Hina) - Predsjednik osječkoga HDZ-a Damir Kramarić zatražio je danas u Osijeku od državnih institucija da provjere poslovanje županijskoga Zavoda za javno zdravstvo u kojem se, kako tvrdi, po neslužbenim informacijama, trošio golem novac na reprezentaciju, a od župana Vladimira Šišljagića (HDSSB) zatražio je odgovor o načinu trošenja tog novca.

Na konferenciji za novinare Kramarić je rekao kako neslužbeni podatci koje su dobili iz tog zavoda, ali i iz samoga HDSSB-a, govore o rastrošnosti i bahatosti u toj ustanovi u kojoj se na godinu na reprezentaciju navodno trošilo od 700.000 do milijun kuna. Dodao je kako su od nedavno imenovanog direktora Zavoda za javno zdravstvo Zlatka Pandžića zatražili odgovor te da im je pisano poručio kako je zatražio reviziju poslovanja za prošlu godinu, ali sporni se podatci odnose na 2011. godinu, za što nisu dobili odgovor.

"Od župana nismo dobili odgovor, ali i sam postupak revizije govori da se nešto valja iza brda. Pozivam državno odvjetništvo i krim-policiju da reagiraju jer sam uvjeren da za njih ondje ima posla", poručio je Kramarić.

Pozvao je župana Šišljagića da opovrgne te navode ili da kaže kako će riješiti problem, pri čemu je ustvrdio kako zna kako su potrošena sporna financijska sredstva, ali župan treba odgovoriti na pitanja koliko je točno novca utrošeno, tko ga je trošio i po čijem nalogu.

Na pitanje novinara zašto nije podnio kaznenu prijavu ako zna da je u toj ustanovi počinjeno neko kazneno djelo, Kramarić je odgovorio kako šalje poruku preko medija jer vjeruje da jedino oni mogu nešto pokrenuti u ovoj državi.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙