FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kanada upozorava na porast ekstremizma u zemlji

Autor: vkla
OTTAWA, 22. siječnja 2013. (Hina) - Kanadska obavještajna i sigurnosna agencija (CSIS) upozorila je da bi "male skupine" kanadskih ekstremista u nadolazećim godinama mogle pojačati svoje aktivnosti u zemlji i inozemstvu, prenosi u utorak kanadska nacionalna televizija CBC, koja je došla u posjed tajnog izvješća CSIS-a.

"Manje skupine Kanađana i dalje će se nadahnjivati ekstremističkom retorikom i pokušat će se priključiti ekstremističkim aktivnostima, kako u zemlji tako i u inozemstvu", piše u izvješću naslovljenom "Prijetnje do 2025".

Alžirski premijer Abdul Malek Sallal izjavio je u ponedjeljak da je među islamistima koji su prošli tjedan napali plinsko postrojenje duboko u Sahari bio barem jedan Kanađanin, da bi malo kasnije potvrdio da se radi o dvojici kanadskih državljana koji su sudjelovali u napadu na In Amenas.

Islamistički ekstremizam, ističu autori izvješća, predstavlja "složenu prijetnju", a među motivima koji pokreću ekstremizam u Kanadi su i sve češće optužbe na račun kapitalizma, rasprave o imigraciji, kolanje ideja te taktike ekoloških radikala.

(Hina) xvk ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙