FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje zbog ubojstva Dražete Dražetića, svjedočio otac optuženoga

Autor: vhor
KARLOVAC, 22. siječnja 2013. (Hina) - Na Županijskome sudu u Karlovcu na suđenju Josipu Gavriću zbog ubojstva Dražete Dražetića u ožujku prošle godine, nakon sastanka temeljnog ogranka HDZ-a u Cerovcu Vukmanićkom, danas su svjedočili Joso Gavrić, otac okrivljenika, i dr. Ivan Frketić iz Hitne kirurške ambulante karlovačke Opće bolnice.

Po svjedočenju Jose Gavrića, najprije su Franjo Pinušić i Dražeta Dražetić napali njega, a u pomoć mu je priskočio sin Josip, koji je jednom rukom odgurnuo Dražetu, a drugom oca. Kako je Dražeta pao, više se nije digao, a prvi mu je u pomoć priskočio Josip, rekao je Joso Gavrić, po čijem svjedočenju Dražeta nije zadobio ozljede udarcem pivske boce.

Na prvom ročištu u studenome lani Franjo Pinušić posvjedočio je da je on stao između zavađenih a da je Josip pivskom bocom udario Dražetu i nanio mu smrtonosne ozljede.

Dr. Ivan Frketić, koji je u bolnici pregledao ozlijeđenog Dražetića, posvjedočio je da on u bolnicu došao bez svijesti s višestrukom frakturom lubanje.

Današnje je ročište prekinuto, a sljedeće je najavljeno za 5. ožujka jer je sudsko vijeće odlučilo da će se pribaviti podatak o tome koji je liječnik bio dežuran u Zavodu za hitnu medicinu Karlovačke županije, tj. koji je pružio pomoć unesrećenom Dražetiću.

Taj će liječnik također biti pozvan na svjedočenje, priopćila je glasnogovornica suda, savjetnica Jasna Radman.

Okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je lani 4. ožujka Dražetu Dražetića s namjerom da ga liši života, a nakon svađe, udario pivskom bocom u tjeme i nanio mu za život opasne ozljede od kojih je i umro 19. ožujka 2012.

(Hina) xvhor yvkn

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙