FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na ZILIK-u izložba Vasilija Jordana

Autor: vhor
KARLOVAC, 21. siječnja 2013. (Hina) - U sklopu 40. Zimske likovne kolonije (ZILIK) Dječjeg doma „Vladimir Nazor“ večeras je u karlovačkom gradskom kazalištu Zorin dom otvorena izložba slika Vasilija Jordana.

Otvarajući izložbu, likovni kritičar i predsjednik Umjetničkog savjeta ZILIK-a Nikola Albaneže kazao je da je 17 izloženih slika Vasilija Jordana dobar presjek snovitog svijeta Vasilija Jordana koji je uporno gradio kroz desetljeća svog rada.

Autora je nazvao jednim od onih slikara koji su obilježili drugu polovicu 20. stoljeća hrvatskog slikarstva.

S čitavim svojim dosadašnjim opusom, Jordan je stvorio kompleksan svijet gracioznih i fragilnih figurina; svijet u kojem nikakvoj grubosti ni vulgarnosti nema mjesta. Mašta tu može uteći u sjećanja koja su sišla sa sulude vrtnje vremenskog kotača, skloniti se u obrađivani vrt u kojemu slikar, bez obzira na sve nevolje i nepogode izvanjskih nekultiviranosti, neumorno uzgaja svoju ružu, kazao je Albaneže.

Danas su u Dječjem domu „Vladimir Nazor“ počele i likovne radionice djece i slikara koje će trajati sve do petka. Mentori djeci su Hrvoje Dumančić za tehniku crteža, Srećko Puntarić Felix i Milan Lekić Lex za karikaturu, a za razne slikarske tehnike Marina Bauer, Marina Stoponja, Leon Zakrajšek, Ivica Kiš i Ivan Gregov.

Posljednjeg dana ZILIK-a, u petak, bit će izloženi i dječji radovi i radovi slikara, nastali na ovogodišnjem, jubilarnom ZILIK-u.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙