FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodikov brat ponudio ostavku zbog vrijeđanja navijača Zvezde

Autor: imli
SARAJEVO, 21. siječnja 2013. (Hina) - Goran Dodik, brat predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, ponudio je u ponedjeljak ostavku na dužnost predsjednika uprave košarkaškog kluba Igokea iz Aleksandrovca nakon što je na utakmici održanoj u subotu vrijeđao navijače gostujuće beogradske Crvene zvezde.

U utakmici 18. kola regionalne košarkaške ABA lige Igokea je pobijedila Zvezdu sa 80:77, a nakon utakmice Goran Dodik je istrčao na teren i navijačima beogradske momčadi počeo pokazivati srednji prst. Time je izazvao negodovanje publike a jedan od navijača je čak utrčao na teren i udario čelnika Igokee.

Sve to je s klupe promatrao i predsjednik RS Milorad Dodik, koji je pripadnike svog osobnog osiguranja odmah poslao u potjeru za napadačem na njegova mlađeg brata. Nije poznato jesu li ga oni pronašli i što se s njim kasnije dogodilo.

"Ispričavam se svima koje je moje ponašanje povrijedilo. Reagirao sam u afektu a to nije bilo u skladu sa funkcijom koju obnašam", stoji u pisanoj izjavi Gorana Dodika koji je dodao kako je bio isprovociran pokušajima da se omalovaži pobjeda Igokee.

Kazao je i kako ne želi da svojim postupcima baca sjenu na najveći uspjeh Igokee u njenoj košarkaškoj povijesti te je stoga upravnom odboru kluba ponudio ostavku.

Iz uprave se nisu očitovali o ponuđenoj ostavci, no za sve su okrivili medije ustvrdivši da su oni širili netočne informacije kako se navijačima Zvezde neće dopustiti ulazak u dvoranu gdje se igrala utakmica.

"Time se pokušalo Igokeu predstaviti kao protivnika Crvene zvezde i prijatelja Partizana i tako navući gnjev navijača Zvezde", priopćili su iz uprave Igokee.

(Hina) xrmav yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙