FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: magla smanjuje vidljiovst

Autor: jnah
ZAGREB, 21. siječnja 2013. (Hina) - Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u središnjoj Hrvatskoj, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog magle osobito oprezno treba voziti na autocestama: A1 između Zagreba i Karlovca, na A2 Zagreb- Macelj između Zaboka i Zagreba, na A3 Bregana- Lipovac od Bregane do Ivanić Grada te na A4 Zagreb-Goričan između Brezničkog Huma i Svete Helene.

Zbog velike količine vode koja se zadržava na kolniku HAK vozačima savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju.

Zbog urušavanja potpornog zida na državnoj cesti D3 između naselja Skrad i Kupjak (Šubetov most) vozi se usporeno, zbog suženja kolnika.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka, Split-Vis, Split-Hvar-Korčula i Split-Hvar-Vela Luka-Ubli.

(Hina) pp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙