FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Islamska zajednica u Karlovcu obilježava mjesec rođenja poslanika Muhameda

Autor: vhor
KARLOVAC, 18. siječnja 2013. (Hina) - Medžlis Islamske zajednice u Karlovacu od 24. do 30. siječnja održat će 17 raznih predavanja, projekcija filmova i molitvenih skupova u povodu obilježavanja mjeseca rođenja poslanika Muhameda, kako bi vjernici Islamske zajednice, građani ostalih vjera kao i ateisti proširili svoja saznanja o Muhamedu, riješili se predrasuda, i da bi se, kako je večeras rekao glavni imam Admir Muhić, međusobno više uvažavali i cijenili.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Karlovac Muhić pozvao je na prvu tribinu 24. siječnja, a kako je rekao i ubuduće će se jednom mjesečno održavati javne tribine zajedničkog naslova „Islam jučer, danas i sutra“. Kako je kazao, „islam ne znači -brada, sablja, turban, Afganistan, nego je daleko iznad toga“.

Na pitanje novinara da kao vjeroučitelj u osnovnoj školi kaže što misli o spolnom odgoju, Muhić je kazao je da se muftija Azis Hasanović očitovao o tome te da je dao punu podršku zagrebačkom kardinalu Josipu Bozaniću i njegovim zahtjevima. Kako je rekao, vjeroučitelji nisu u poziciji da biraju.

Poštujemo odluke Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Ono što zdravstveni odgoj nudi na satovima razrednika mi na islamskom vjeronauku obrađujemo već nekoliko godina, pa i spolnost koja Kuranu nije strana, ali na primjeren način, a ne na način koji se kosi s njihovim vjerskim učenjem. Nadamo se da će u konačnici Ministarstvo, nakon rasprava koje su iza nas, prihvatiti određene sugestije, kazao je Muhić.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙