FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenje Obami malo iznad 50 posto

Autor: bnov
WASHINGTON, 18. siječnja 2013. (Hina/AFP) - Američki predsjednik Barack Obama dva dana prije početka drugog mandata ima potporu od 51 posto, ali njegovi sugrađani ostaju većinom skeptični oko njegova upravljanja gospodarstvom, prema ispitivanju New York Times-CBS-a objavljenom u petak.

Dva i pol mjeseca nakon reizbora u kampanji tijekom koje je bio kritiziran zbog gospodarskih rezultata, Obama teško uvjerava Amerikance u svoje uspjehe na tom području - 49 posto ispitanika ne odobrava njegov učinak u gospodarstvu, dok ga 46 posto odobrava.

U fiskalnim pitanjima ga ne podržava 47 posto Amerikanaca, a u načinu rješavanja proračunskog manjka 54 posto. Najbolje rezultate zabilježio je na planu nacionalne sigurnosti.

Obama će položiti prisegu za drugi mandat u nedjelju malo prije podneva (17 sati po srednjoeuropskom vremenu), kad mu po ustavu počinje drugi četverogodišnji mandat u Bijeloj kući. Tradicija nalaže da se, kad 20. siječnja pada u nedjelju, organizira svečanost polaganja prisege u užem sastavu u Bijeloj kući. Druga svečanost, javna i raskošna inauguracija, održat će se u ponedjeljak na stepenicama washingtonskog Kapitola.

(Hina) xbnš ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙