FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 18. siječnja

Autor: dmak
ZAGREB, 17. siječnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 18. siječnja:

ZAGREB - Ministar zdravlja Rajko Ostojić predstavit će na konferenciji za novinare rezultate rada Ministarstva zdravlja u 2012. godini (11 sati, Ministarstvo zdravlja, Ksaver 200 a).

ZAGREB - Konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe na čijem se dnevnom redu, među ostalim, nalazi i Prijedlog poslovnika o radu Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe (9 sati, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Svečano otvorenje 25. godišnjeg skupa Europskog udruženja očnih banaka, a otvorit će ga predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), akademik Zvonko Kusić te ministar zdravlja Republiek Hrvatske Rajko Ostojić. Svoja iskustva u transplantaciji rožnice i očnog bankarstva predstaviti će vrhunski stručnjaci. Dvodnevni godišnji skup Europskog udruženja očnih banaka održat će se 18. i 19. siječnja u organizaciji Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost, Klinike za oftalmologiju Medicinskog fakulteta Sveučilšta u Rijeci i Hrvatskog društva liječnika za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju, a pod pokroviteljstvom HAZU-a (14,30 sati, Westin, Kršnjavoga 1).

RIJEKA - Zajednička konferencija za novinare Energetske zadruge "Otok Krk" i udruge "Eko Kvarner". Nakon tiskovne konferencije službeno će početi potpisivanje Predstavki protiv realizacije projekta "Plomin C" i za ukidanje kvote kojom se ograničava instaliranje integriranih sunčanih elektrana snage do 10 kW, popularnih elektrana na krovovima (11 sati, Informativni centar Grada Rijeke, Korzo 18 b).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će se predstaviti nakladnička djelatnost Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u 2012. godini, odnosno publikacije koje je prošle godine objavila HAZU i one koje su zahvaljujući potpori Zaklade HAZU objavili drugi nakladnici. Konferenciju će otvoriti predsjednik HAZU-a akademik Zvonko Kusić, a voditi glavni tajnik akademik Pavao Rudan. Na konferenciji će sudjelovati tajnici razreda Akademije i ravnatelj Zaklade HAZU-a. Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u 2012. godini objavila je kao izdavač ili suizdavač ukupno 102 sveska raznih publikacija. (11 sati, mala dvorana Akademijine palače, Zagreb, Zrinski trg 11).

ZAGREB - Miro Bajramović, bivši pripadnik pričuvnog policijskog sastava koji je prvi progovorio o zločinima nad civilima 1991. sutra bi trebao svjedočiti na suđenju ratnom pomoćniku ministra unutarnjih poslova Tomislavu Merčepu optuženom za odvođenje, zlostavljanje, mučenje i ubijanje pedesetak civila sa zagrebačkoga, kutinskoga i pakračkog područja. Bajramović je na ovom suđenju trebao biti ispitan još krajem studenoga, no zbog zdravstvenih problema njegovo je svjedočenje odgođeno. Uz njega bi na suđenju trebali biti ispitani i svjedoci Aleksandar Pražić te Nikola Radojčić (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - U Umjetničkom paviljonu otvorenje izložbe Praška četvorica - Uzelac, Gecan, Varlaj, Trepše, autora povjesničara umjetnosti Zvonka Makovića. Praška četvorica je neformalna skupina slikara, generacijskih prijatelja, koja je dala snažno obilježje ključnim izložbama Proljetnog salona i time odredila smjer i karakter Hrvatske moderne. S više od 100 slika, crteža i grafika problemska izložba Zvonka Makovića tematizira najvažnije formativne godine četvorice autora, protagonista modernističkih, osobito ekspresionističkih, strujanja, koji se tijekom i neposredno nakon Prvog svjetskog rata susreću u Pragu. Četvorka se u našoj sredini afirmirala upravo na godišnjim izložbama Proljetnog salona u Umjetničkom paviljonu, a njihov umjetnički angažman imao je velikoga odjeka na čitavu hrvatsku umjetnost oko 1920. (19 sati, Umjetnički paviljon, Trg kralja Tomislava 22).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙