FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipović s izaslanstvom Gazproma

Autor: aper
ZAGREB, 17. siječnja 2013. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je danas izaslanstvo ruske energetske kompanije Gazprom, a razgovaralo se o mogućnostima suradnje u sektoru energetike, konkretnije perspektivama suradnje i projektima u područjima plina, nafte, elektroenegetike, izvijestili su iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Josipović primio je predsjednika Upravnog odbora Gazproma Alekseja Millera, zamjenika predsjednika Upravnog odbora i glavnog direktora Gazproma Aleksandra Medvedeva, načelnika Odjela za vođenje projekata Leonida Čugunova, kao i veleposlanika Ruske Federacije u Hrvatskoj Roberta Markaryana te ministra gospodarstva Hrvatske Ivana Vrdoljaka.

"Predsjednik uprave Gazproma Aleksej Miller upoznao je predsjednika Josipovića o mogućnostima uspostave uzajamno korisne suradnje u sektoru energetike. Konkretnije, bilo je riječi o perspektivama suradnje u područjima plina, nafte i elektroenergetike i o projektima u tim područjima", navodi se u priopćenju Ureda predsjednika.

"Jačanje hrvatsko-ruskih odnosa na svim područjima, a posebno u područjima gospodarstva i energetike hrvatski je interes", kazao je predsjednik Josipović, ocijenivši da je "energetika oduvijek bila gospodarski sektor od iznimnog strateškog interesa za ukupnu suradnju dviju država".

Predsjednik Josipović izrazio je uvjerenje da će poslovne aktivnosti Gazproma u Hrvatskoj pridonijeti intenzivnijoj poslovnoj i gospodarskoj suradnji između Republike Hrvatske i Ruske Federacije, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙