FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan: protukorupcijski ured odbioodluku o uhićenju premijera

Autor: kgab
ISLAMABAD, 17. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Šef ureda za borbu protiv korupcije pakistanske vlade Fasih Bokhari odbacio je u četvrtak odluku Vrhovnog suda da se uhiti premijer, izvijestile su televizijske postaje.

Sud je u utorak naredio uhićenje premijera Raje Perveza Ashrafa i 15 drugih dužnosnika pod optužbama za korupciju. Ashraf je negirao primanje mita prilikom odobravanja elektroenergetskih projekata dok je bio ministar vodoprivrede i energetike u 2010. godini.

Bokhari je poručio Vrhovnom sudu da su istrage optužbi protiv Ashrafa nepotpune, a sud je zatim zatražio od protukorupcijskog ureda da mu preda dokumentaciju tog slučaja kako bi sam potražio dokaze i utvrdio ima li ih dovoljno za sudski progon premijera i ostalih optuženih.

Sud je naredio uhićenje premijera u osjetljivom razdoblju za Pakistan. U prijestolnici Islamabadu se već peti dan zaredom održavaju prosvjedi pod vodstvom utjecajnog klerika Tahirula Qadria koji poziva na ostavku vlade.

Posljednjih su nekoliko godina u Pakistanu vlada, pravosuđe i moćna vojska u zavadi. Ashrafijev prethodnik, Yousuf Raza Gilani, bio je prisiljen podnijeti ostavku u lipnju prošle godine, nakon što je ga vrhovni sud proglasio krivim za nepoštivanje suda zbog neuspjeha u procesuiranju slučaja korupcije predsjednika države.

Ashraf je trebao voditi vladajuću Pakistansku narodnu stranku (PPP) na općim izborima predviđenim za svibanj.

(Hina) xkga ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙