FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 17. siječnja

Autor: dhai
ZAGREB, 17. siječnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 17. siječnja.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će u četvrtak ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Damira Ljubića s kojim će razgovarati o provedbi regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izbjeglica i interno raseljenih osoba.

(Ured predsjednika RH, Pantovčak 241, 15:00 sati).

PARIZ - Francuski parlament, Nacionalna skupština, održat će raspravu i glasovanje o ratifikaciji Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji čemu će nazočan biti i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko. On će nakon ratifikacije razgovarati s predsjednikom Nacionalne skupštine Claudeom Bartoloneom, a susrest će se i s voditeljem Skupine prijateljstva Hrvatska-Francuska i predsjednikom Odbora za kulturu Patrickom Blocheom.

BRUXELLES - Ministri vanjskih poslova Europske unije održat će izvanredni sastanak na kojem će raspravljati o krizi u Maliju. Rasprava će se usredotočiti na pripreme za misiju EU-a koja će uvježbavati vojnike Malija te ostale načine "izravne podrške" vladi u Bamaku. Francuska je u petak započela vojnu misiju u Maliju kako bi pripremila teren za predstojeću intervenciju afričkih snaga čiji je cilj ukloniti islamističke teroriste s malijskog teritorija.

BRUXELLES - Srbijanski premijer Ivica Dačić i kosovski premijer Hashim Thaci nastavit će u Bruxellesu dijalog pod pokroviteljstvom visoke predstavnice EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton.

Dežurni:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Srđan Baković

Navečer: Domagoj Janković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙