FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 14. siječnja

Autor: nles
ZAGREB, 14. siječnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 14. siječnja:

ZAGREB - Sjednica Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika (12 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ante Starčevića, Trg Sv. Marka 6). Uz raspravu o dnevnom redu predstojeće saborske sjednice, razmatrat će se i zamolba za pokroviteljstvo Hrvatskoga sabora nad književno-kazališnom manifestacijom "Krleža na Gvozdu" i 120. obljetnicom rođenja Miroslava Krleže.

SPLIT - U sklopu radnog posjeta Splitu, potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić posjetit će Centar za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači" (10 sati, Brune Bušića 30) i Dom za djecu "Maestral" (11 sati, Jurja Šižgorića 4). Tom prigodom razgovarat će s ravnateljima tih institucija o radnim aktivnostima i planovima, družiti se s korisnicima te im uručiti darove.

ŠIBENIK - U povodu početka drugog polugodišta ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović svečano će otvoriti novoizgrađenu Osnovnu školu Meterize u Šibeniku (12 sati, Put kroz Meterize 48). Radi se o suvremeno izgrađenoj i opremljenoj zgradi s kapacitetom za 330 učenika i s 14 učionica, od kojih je šest za razrednu nastavu, osam učionica za predmetnu nastavu s pripadajućim kabinetima te sportskom dvoranom.

ZAGREB - Predstavljanje projekta "Jačanje kapaciteta za provedbu strateške procjene utjecaja na okoliš na regionalnoj i lokalnoj razini". Za projekt je u sklopu programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2010 osigurano 1.075.250 eura. Na svečanosti otvorenja projekta govorit će ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i predstavnik Delegacije Europske unije u RH (12 sati, Hotel Panorama, Trg Krešimira Ćosića 9). Izjave za novinare ministra Zmajlovića i predstavnika Delegacije EU predviđene su u 12,30 sati.

SLAVONSKI BROD - Predaja posmrtnih ostataka šest osoba bošnjačke nacionalnosti Institutu za nestale BiH (14 sati). Predaja posmrtnih ostataka održat će se na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu, a nazočit će joj ministar branitelja Predrag Matić i pomoćnik ministra, na čelu Uprave za zatočene i nestale Ivan Grujić.

PULA - "Neuspjeli pokušaj destabilizacije Istre" - tema je konferencije za novinare župana Istarske županije Ivana Jakovčića (12 sati, sala Mijo Mirković-Mate Balota, Flanatička 29).

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru, HDZ-u i bivšim dužnosnicima te stranke nastavit će se ispitivanjem osam novih svjedoka. Među njima su i slikar Tihomir Lončar, kazališni redatelj, bivši HDZ-ov saborski zastupnik i Sanaderov prijatelj Petar Selem, dvojica nekadašnjih Sanaderovih tjelohranitelja Ante Bralić i Davor Blažević te vozač Stephan Haraminčić. Uz njih na klupi za svjedoke očekuju se Nikola Ćurković, Mira Barišić i Ivan Barišić (9,30 sati Županijski sud u Zagrebu, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Potpisivanje Sporazuma o suradnji u provedbi natječaja "Školski sport i olimpijski pokret" na temu "Olimpijske igre" između Hrvatske olimpijske akademije (HOA) i Hrvatskog školskog športskog saveza (HŠŠS) (10 sati, tajništvo Hrvatskog olimpijskog odbora, Trg Krešimira Ćosića 11). Potpisivanju sporazuma nazočit će predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, glavni tajnik HOO-a Josip Čop, ravnatelj HOA-e Milan Kolman, predsjednik HŠŠS-a Nikola Perković i koordinatorica natječaja Danira Bilić. Cilj suradnje je, prema riječima organizatora, širenje olimpijskog obrazovanja i popularizacija sporta i njegovih pozitivnih vrijednosti te olimpijskog duha. Natječaj se organizira za sva školska sportska društva u Hrvatskoj u osnovnim i srednjim školama.

ZAGREB - Komemoracija odvjetniku Luji Medvidoviću, koji je ubijen u Osijeku 5. siječnja (19 sati, Hrvatska odvjetnička komora, Koturaška 53).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙