FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Venezuelanci se okupili na dan odgođene inauguracije bolesnog Chaveza

Autor: akoz
CARACAS, 10. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Venezeulanski predsjednik Hugo Chavez je u četvrtak, na dan na koji je trebala biti njegova inauguracija, ostao u bolesničkom krevetu u kubanskoj bolnici dok su se Venezeulanci okupili kako bi mu izrazili podršku.

Odgoda Chavezovog polaganja prisege za novi šestogodišnji predsjednički mandat, prvi takav slučaj u venezuelanskoj povijesti, jasno govori o težini Chavezovog stanja nakon četvrte operacije karcinoma.

Chavezova bolest ostavila je potpredsjednika Nicolasa Madura, bivšeg vozača autobusa koji dijeli radikalne socijalističke stavove svojeg čelnika, na čelu vlade dok se ne razjasni hoće li se Chavez oporaviti.

"Ljudi dolaze pješice, skromni, domoljubi... mi ćemo pokazati, jedan ponosan narod s jednim sloganom: Svi smo mi Chavez", rekao je Maduro okupljenim pristašama.

Chavez, koji je na vlast u Venezueli došao 1999., još nije viđen ili govorio javno od operacije 11. prosinca.

Chavezovi pristaše počeli su dolaziti na ulice oko predsjedničke palače u Caracasu od ranog jutra, noseći transparente sa Chavezovim slikama i skandirajući njegove najčuvenije slogane.

(Hina) xakoz ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙