FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio novo vodstvo Savjeta saveza antifašista

Autor: rkor
ZAGREB, 10. siječnja 2013. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je novo vodstvo Savjeta saveza antifašista Republike Hrvatske u kojem su bili predsjednik Daniel Ivin, potpredsjednica Nataša Mataušić, potpredsjednik Drago Pilsel i član Izvršnog odbora Zdravko Zima, priopćeno je danas iz Ureda predsjednika.

Predsjedništvo Savjeta antifašista upozorilo je predsjednika Republike na neprihvatljivu zakonodavnu, političku, financijsku i društvenu diskriminaciju sudionika NOB-a te je izrazilo očekivanje da se pokrenu potrebne zakonodavne promjene kako bi ta diskriminacija bila okončana.

Predsjednik Republike i novo vodstvo Savjeta saveza antifašista na jučer održanom sastanku razgovarali su o aktivnostima važnim za afirmaciju i odgovarajuće povijesno vrednovanje antifašističke borbe, uključujući proces obnove uništenih spomenika NOB-a, podizanja spomenika neznanom junaku i svim nevinim žrtvama Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata, odgovarajući tretman antifašističke borbe u udžbenicima povijesti te osnivanje Muzeja otpora, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/xrkor yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙