FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 10. siječnja

Autor: smar
ZAGREB, 9. siječnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 10. siječnja:

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske. Na dnevnom redu je prijedlog zakona o rudarstvu (EU) koji predviđa više novina, među njima i ograničavanje vijeka eksploatacije na utvrđenom eksploatacijskom polju na 40 godina. Na dnevnom redu je i prijedlog zakona o posebnom porezu na motorna vozila (EU) te izmjene Zakona o stambenoj štednji i državnom poticanju stambene štednje kojima se, radi ostvarivanja ušteda u državnom proračunu, postotak državnih poticajnih sredstava od iznosa raspoložive stambene štednje uplaćene u jednoj godini smanjuje s 15 na 10 posto. Maksimalni iznos državnih poticajnih sredstava po jednom stambenom stediši u jednoj kalendarskoj godini iznosio bi tako 500 kuna, a iznos osnovice za izračun državnih poticajnih sredstava ostao bi isti, odnosno pet tisuća kuna. Vlada će raspraviti i izmjene Zakona o Državnoj agenciji za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, a na dnevnom redu je i odluka o sufinanciranju međumjesnog javnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola u razdoblju siječanj - lipanj 2013. godine (10 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljena nova radijska mreža. Predstavit će je vlasnici i predstavnici vlasnika umreženih radijskih postaja, koji novu mrežu najavljuju kao "neovisnu i transparentnu" (14,30 sati, prostorije Radija 101, Gajeva 10, ulaz iz Tesline 7).

SPLIT - Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen drugi po redu međunarodni festival suvremene umjetnosti "NUS 2013." koji će se na temu "Tabu" održati od 11. do 18. siječnja (11 sati, Multimedijalni kulturni centar, Savska bb). NUS (Neafirmirana umjetnička scena) je međunarodni festival suvremene umjetnosti na kojem se grupnom izložbom i popratnim programom široj splitskoj publici prezentiraju radovi suvremenih umjetnika iz Hrvatske i Europe imajući za cilj njihovu afirmaciju, ali i promociju suvremene umjetnosti općenito. Prvi festival održan je u siječnju 2012. godine. Publici je u Akvariju na Bačvicama prezentirano 70 umjetnika iz 9 različitih zemalja sa preko 100 radova.

ZAGREB - Otvaranje izložbe "Josip Seissel: Iz arhitektonske ostavštine" kojom se prvi put javnosti predstavlja izbor iz arhitektonskog segmenta zbirke tog arhitekta, urbanista, slikara i pedagoga (18 sati, Muzej suvremene umjetnosti, NO galerija, Avenija Dubrovnik 17). Riječ je o djelima iz donacije Silvane Seissel u vlasništvu Grada Zagreba koja je prema izričitoj želji Josipa Seissela od 1993. pohranjena u Muzeju suvremene umjetnosti. Izložba traje do 27. siječnja.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙