FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački biskupi otkazali studiju o seksualnom zlostavljanju

Autor: akoz
PARIZ, 9. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Njemački katolički biskupi otkazali su studiju o skandalima izazvanim seksualnim zlostavljanjima unutar njihove crkve i izazvali voditelja istraživanja da ih optuži za pokušaj cenzuriranja njegovih nalaza.

Biskup Stephan Ackermann, glasnogovornik njemačke biskupske konferencije za pitanja zlostavljanja, rekao je da su biskupi izgubili povjerenje u istraživača Christian Pfeiffera i da će tražiti drugog stručnjaka da nastavi studiju.

Pfeiffer je za njemački radio rekao da su biskupi, koji su se s njime 2011. složili otvoriti arhive devet biskupija koje sežu do 1945., počeli tražiti promjene u smjernicama projekta uključujući i pravo na konačni veto na objavu rezultata.

"Žalimo što se taj projekt ne može nastaviti i naći ćemo novog partnera", rekao je u izjavi Ackermann.

On je rekao da više ne mogu surađivati s Pfeifferom zbog njegova odnosa spram crkvene hijerarhije ali nije pobliže objasnio.

U Njemačkoj je 2010. oko 180.000 katolika napustilo crkvu, 40 posto više nego prethodne godine, u znak prosvjeda nakon vala oktrića slučajeva svećeničkog zlostavljanja dječaka u internatima i drugim crkvenim institucijama.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙