FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plušenko dolazi u Zagreb

Autor: dlug
ZAGREB, 8. siječnja 2013. (Hina) - Nakon potvrde aktualne svjetske i europske prvakinje Talijanke Caroline Kostner kako će od 23. do 27. siječnja nastupiti na Europskom prvenstvu u Zagrebu, nastup u Ledenoj dvorani Doma sportova potvrdila je i najveća muška zvijezda u umjetničkom klizanju – Rus Jevgenij Plušenko.

"Prije mjesec dana imao sam problem s leđima, čak sam morao na operacijski stol. Zahvat nije bio strašan, ali ipak je to kralježnica, pa je uvijek riskantno. Posljednjih godina muči me i koljeno, a nakon operacije nastupam pod blokadom. Sve ozljede povezane su s četverostrukim skokovima koje izvodim. I sada ću ih izvoditi unatoč boli. Zašto? Zato što umjetničko klizanje ne bi trebalo biti balet ili ples. Njegova bit je što više okreta u skokovima. Pa makar krv išla iz nosa. Zato skačem četverostruke skokove," poručio je iz Rusije olimpijski pobjednik iz Torina 2006, te srebrni s OI 2002. i 2010. te trostruki svjetski i sedmerostruki europski prvak.

Na EP u Zagrebu nastupit 35 klizačica, 30 klizača, 28 plesnih i 16 sportskih parova iz čak 33 europske zemlje, a Hrvatsku predstavlja Mirna Librić.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙