FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: obustavljeno trgovanje dionicama Konzuma do 13,00 sati

Autor: tper
ZAGREB, 2. siječnja 2013. (Hina) - Uprava Zagrebačke burze donijela je rješenje kojim se obustavlja trgovanje dionicama Konzuma do 13,00 sati, a razlog obustave je obavijest Agrokora o stjecanju dionica Konzuma i nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.

Budući da dostavljena obavijest predstavlja informaciju za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionica Konzuma nastala je situacija u kojoj je potrebno zaštititi ulagatelje na način da se trgovina tim dionicama obustavi za vrijeme koje je potrebno da se cjelokupna javnost potpuno i točno informira o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje, navodi se u rješenju Burze.

Trgovina se obustavlja do 13,00 sati, što je prema ocjeni Burze dovoljno razdoblje da se steknu uvjeti za fer i pravično trgovanje jer se može pretpostaviti da će svi ulagatelji raspolagati informacijama potrebnim za donošenje investicijskih odluka.

Agrokor je izvjestio Zagrebačku burzu o stjecanju dionica Konzuma i nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.

Kako se navodi, Agrokor je 27. prosinca stekao 1.207.760 dionica Konzuma, što je 5,31 posto temeljnog kapitala Konzuma.

Nakon navedenog stjecanja Agrokor samostalno raspolaže s ukupno 17.467.700 redovnih dionica Konzuma, odnosno 76,93 posto temeljnog kapitala tog trgovačkog lanca, dok djelujući zajedno s Jamnicom ima ukupno 88,03 posto udjela u temeljnom kapitalu Konzuma.

Agrokor je također 27. prosinca sklopio predugovor o prodaji i prijenosu dodatnih 1.364.440 redovnih dionica Konzuma, što čini 6 posto udjela u temeljnom kapitalu koje će biti prenesene na Agrokor po upisu brisanja zaloga kojim su te dionice opterećene, navodi se u obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi.

Također se napominje kako će sukladno zakonu Agrokor podnijeti Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (Hanfa) zahtijev za odobrenje ponude za preuzimanje Konzuma.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙