FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Darko Matić ponovo najbolji zadnji vezni u Kini

Autor: pgas
SPLIT, 31. prosinca 2012. (Hina) - Kineski nogometni stručnjaci i sportski novinari proglasili su šestu godinu za redom hrvatskog nogometaša Darka Matića (32), koji nastupa a momčad Beijing Guoan iz Pekinga ,za najboljeg zadnjeg veznog igrača kineske lige. Matić je izabran i u najbolji sastav svih vremena Beijing Guaon, kluba koji igra na Radničkom stadionu kapaciteta 67.000 mjesta, a za koji odnedavno igra i malijski napadač Frederic Kanoute.

"Ova najnovija priznanja imaju za mene posebnu važnost pošto se nogomet u Kini ubrzano razvija a konkurencija među nogometašima iz godine u godinu sve je jača jer u Kinu dolazi igrati sve više nogometaša iz Europe", izjavio je Matić. Podsjetio je kako su u minuloj sezoni kineskog prvenstva bili angažirani, primjerice, bivši talijanski izbornik Marchelo Lippi predvodeći momčad Guangzhou, te proslavljeni nogometaši Didier Drogba i Nicolas Anelka u Shanghai Shenhui.

"Kinezi dovode u svoje klubove vrsne nogometaše i trenere iz Europe kako bi od njih stjecali iskustvo kretanja igrača s loptom i bez nje,te unaprijeđivali taktičke varijante nogometne igre", kazao je Matić. On je najprije dvije godine nastupao za momčad Teda, a potom prešao u Beijing Guoan u kojem je već četiri godine i s kojom je nedavno potpisao novi dvogodišnji ugovor.

(Hina) xpgas yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙