FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hopman Cup: Donna Vekić mijenja ozlijeđenu Andreu Petković

Autor: imli
ZAGREB/PERTH, 30. prosinca 2012. (Hina) - Njemačka tenisačica Andrea Petković ozlijedila je u nedjelju meniskus desnog koljena na Hopman Cupu u Perthu, te je zbog toga otkazala daljnji nastup na ovom turniru, ali i na Australian Openu.

Budući da su druge njemačke tenisačice angažirane na ostalim turnirima, umjesto Petković partnerica Tommyju Haasu na Hopman Cupu trebala bi biti hrvatska tinejdžerka Donna Vekić, koja je najbolje rangirana 16-godišnjakina na ATP listi (na 109. mjestu). Vekić se već nalazi u Perthu, jer je na turniru u ulozi sparing partnerice. Mlada Osječanka je ove godine ostvarila najbolji rezultat u karijeri kada je na turniru u Taškentu bila finalistica, što joj je bilo prvo WTA finale.

"Mislim da će me zamijeniti Hrvatica Donna Vekić. Tu bi moglo biti malih komunikacijskih problema između nje i Tommyja Haasa, ali već sam ju naučila nekoliko njemačkih riječi", rekla je Petković, koja se je ozlijedila krajem prvog seta dvoboja protiv Australke Ashleigh Barty i više nije mogla nastaviti. Budući da je Haas u prvom meču izgubio od australskog Hrvata Bernarda Tomića, Australija je pobijedila Njemačku sa 3-0.

Njemačka u sljedećem susretu u srijedu igra protiv Italije. Pobjednik skupine u kojoj su Australija, Njemačka, Italija i Srbija igrat će u finalu sa najboljim iz skupine u kojoj su Francuska, Južna Afrika, Španjolska i SAD.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙