FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 28. prosinca

Autor: aspa
ZAGREB, 28. prosinca 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak, 28. prosinca:

ZAGREB - Vjerodostojno tumačenje izmjena i dopuna Dodatka sporazumu o osnovici za plaće u javnim službama potpisat će se u Banskim dvorima, a u ime Vlade Republike Hrvatske potpis na dokument će staviti ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić. (10 sati, Banski dvori, Trg Svetog Marka 2).

Potpisom Vjerodostojnog tumačenja Izmjena i dopuna Dodatka sporazumu o osnovici za plaće u javnim službama otklanjaju se nedoumice u njegovoj primjeni. Naime, postojala je mogućnost dvojbenog tumačenja odredbi članka IV., koje predviđaju obveznu korekciju osnovice do 31. prosinca 2012. godine i članka VII. koji previđa da će se uskladba odgoditi za onoliko tromjesečja koliko je pad realnog tromjesečnog BDP-a trajao. Potpisom ovog Vjerodostojnog tumačenja, Sporazumne strane utvrđuju da je realni međugodišnji BDP u razdoblju od posljednjih izmjena i dopuna ostvario negativan međugodišnji tromjesečni rast u četiri tromjesečja te utvrđuju da se primjena članka IV. stavka 5. Izmjena i dopuna odgađa za godinu dana, odnosno do 31. prosinca iduće godine. Potpisom ovog Tumačenja, obveza usklađivanja osnovice se odgađa za 12 mjeseci, što će omogućiti da se pregovori o temeljitijoj reviziji Sporazuma provedu bez pritiska, budući da bi prema trenutnim podacima usklađivanje plaća povećalo rashode za plaće za 1,5 milijardi kuna.

ZAGREB - Konferencija za novinare Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) na kojoj će biti predstavljeni projekti i aktivnosti Ministarstva u prvoj godini mandata te planovi za budućnost. Po završetku konferencije predviđeno je kratko druženje s novinarima (10 sati, Velika dvorana MZOS-a, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Šesteročlana obitelj hrvatskog branitelja Zdravka Radovića uselit će u stan u Novom Jelkovcu. Ključeve stana, u ime zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predat će njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević, zajedno s pročelnikom Ureda gradonačelnika Mirom Lacom i kooridnatorom Odjela za branitelje Miodragom Demom. Odlukom gradonačelnika, obitelj Radović stan će koristiti šest mjeseci na temelju Ugovora o privremenom korištenju stana sa zaštićenom najamninom. U međuvremenu, gradonačelnik Bandić će, zajedno sa zagrebačkom HVIDR-om i Ministarstvom branitelja, za šesteročlanu obitelj branitelja Zdravka Radovića nastojati iznaći trajno stambeno rješenje. (13 sati, Novi Jelkovec, Ladislava Šabana 2).

ZAGREB - Zelena akcija i Pravo na grad održati će konferenciju za medije u povodu aktualne javne rasprave o najnovijim izmjenama i dopunama zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana (GUP). U Zelenoj akciji i Pravu na grad navode kako predložene izmjene i dopune ispunjavaju njihove zahtjeve koje su istaknuli u kampanji za Cvjetni trg i Varšavsku ulicu (11 sati, Cvjetni trg).

SPLIT - Simfonijski orkestar Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Split tradicionalno će, kao posljednju kazališnu izvedbu u kalendarskoj godini, održati Novogodišnji koncert sutra te 29. i 30. prosinca. Koncertima će ravnati maestro Roberto Gianola, jedan od najmlađih i najzanimljivijih dirigenata nove generacije na svjetskoj koncertnoj i opernoj sceni. Na programu su, u prvom dijelu, uvertire iz opera i opereta: Mozartovog Figarovog pira, Rossinijeva Guglielma Tella, Orfeja u podzemlju Jacquesa Offenbacha, Baruna Ciganina Johanna Straussa, te Lake konjice Franza von Suppéa. Nakon pauze slijede popularni valceri, polke i marševi Johanna Straussa oca i sina. (20 sati, HNK Split, Trg Gaje Bulata 1).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer -Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙