FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Humanitarni malonogometni turnir 'Četiri kafića'

Autor: zjur
SPLIT, 26. prosinca 2012. (Hina) - Utakmicom između splitskih 'kafića Kauri' i 'Tropic' u splitskoj dvorani na Gripama danas je održan 11. humanitarni malonogometni turnir "Četiri kafića-Memorijal Dino Petrinović".

Okupilo se 4.500 gledatelja, a za kafić 'Kauri' su, među ostalim, igrali Mario Maloča, Ante Vukušić i Ivan Vuković, dok su za 'Tropic' na parket istrčali Drago Gabrić, Ivan Perišić i Marko Livaja.

U drugom dijelu programa su se sastali 'Tempera' i 'Vanilla', a njihove dresove su odjenuli i Dario Šimić, Jurica Vučko, Mijo Caktaš, Ivica Vastić, Danijel Subašić i Hrvoje Maleš.

Humanitarni turnir "Četiri kafića-Memorijal Dino Petrinović jedan je od najatraktivnijih u zemlji baš zbog mnoštva poznatih koji u njemu sudjeluju.

Na ideju o osnivanju turnira došao je nekadašnji igrač Hajduka Ivica Mornar sa prijateljima, inače vlasnicima četiri kafića, među kojima je bio i Dino Petrinović koji je 2006. godine preminuo mjesec dana nakon što je teško stradao u prometnoj nesreći na autocesti odlazeći na Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj. Od tada je turniru "Četiri kafića" dodano i ime "Memorijal Dino Petrinović".

Humanitarni malonogometni turnir počeo je s radom 2001. godine, a do danas je prerastao u jedan od najvažnijih malonogometnih natjecanja u Hrvatskoj tijekom kojeg je do sada prikupljeno preko dva milijuna kuna za humanitarne svrhe.

Sav novac prikupljen od prodaje karata ide za pomoć djeci Centra za rehabilitaciju Mir u Rudinama u kojemu su smještena djeca i osobe s poteškoćama u mentalnom i tjelesnom razvoju. U ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju proteklih godina su se uključili brojni nogometaši, pjevači, treneri i Splićani.

Inače, u Splitu je dva dana prije Božića održan dokumentarac o humanitarnom malonogometnom turniru 'Četiri kafića', autora Vladimira Dugandžića i Tomislava Gabelića "Mali balun - veliki ljudi", a u filmu se među ostalim pojavljuju Igor Štimac, Ivan Rakitić, Ćiro Blažević, Davor Šuker, Ivica Mornar i mnogi drugi. Osim dokumentarca humanitarni turnir ima i monografiju.

(Hina) xzjur ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙