FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 24. prosinca 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta

PARIZ - U prigodi izlaska filma "On the Road" koji se prikazuje od 21. prosinca, Kristen Stewart se osvrnula na golišave scene koje mnogi glumci izbjegavaju. U razgovoru za IndieWire, Stewart je rekla da se ničega ne srami kada je riječ o tom filmu. Glumica koja u filmu, adaptaciji romana Jacka Kerouaca, tumači lik lake 16-godišnje djevojke Marylou snimila je veoma intimne prizore s Garrettom Hedlundom koji u filmu glumi njezina supruga.

No, na junakinju "Twilighta" (Sumrak) puno su snažniji dojam ostavile scene plesa: "Scene plesa bila su za mene puno strašnije nego bilo koja scena seksa. Bila sam potpuno ukočena". Zar vam nije neobično gledati se na platnu dok vodite ljubav? "Tu i nije bila riječ o pravom seksu, bio je to privid... Da budem iskrena, mislim da, ako se izdvoje golišave scene, postaje smiješno gledati se dok glumiš da vodiš ljubav. No gledano u kontekstu filma, to prolazi. Bila sam očarana filmom, gledala sam ga tri puta, što je za mene neobično."

PARIZ - Francuska filmska diva Catherine Deneuve brani odluku svog kolege Gerarda Depardieua da se zbog uvođenja visokog poreza na bogate u Francuskoj preseli u susjednu Belgiju, javlja BBC. U otvorenom pismu objavljenom u ljevičarskom listu "Liberation", Deneuve se obrušila na glumca Philippea Torretona, jednog od brojnih Francuza koji je javno napao Depardieua. "On (Depardieu) je veliki glumac i time samo pokazujete koliko ste jadni", poručila je slavna glumica kolegi.

Depardieu (63) kritizirao je odluku socijalističke vlade o uvođenju poreza od 75 posto na bogate i najavio da će se zbog toga preseliti u belgijski gradić Nechin, nedaleko granice s Francuskom. I francuski premijer Jean-Marc Ayrault kritizirao je Depardieovu odluku kao "bijednu". U obranu Depardieua stala je još jedna zvijezda francuskog filma Brigitte Bardot koja je u srijedu rekla da je on žrtva "nepoštenog ogovaranja".

STOCKHOLM - Švedski dvor je u nedjelju najavio da će se vjenčanje princeze Madeleine i zaručnika Christophera O'Neila održati 8. lipnja. "Vjenčanje princeze Madeleine i Christophera O'Neila će se održati u subotu 8. lipnja 2013. u kapelici kraljevske palače u Stockholmu", stoji u kratkom priopćenju.

Madeleine (30), najmlađa kći kralja Carla XVI. Gustafa, objavila je u listopadu zaruke s 38-godišnjim financijskim stručnjakom O'Neillom kojeg je upoznala u New Yorku gdje oboje žele živjeti. Ona je drugo kraljevo dijete koje ulazi u brak nakon starije sestre, princeze nasljednice Victorie (35) koja se 19. lipnja 2010. vjenčala za svog bivšeg instruktora gimnastike Daniela Westlinga (39), koji je postao princ Daniel.

BERLIN - Šezdesetpetogodišnji Nijemac, za kojeg se mislilo da u uspravnom položaju spava dok se vozio podzemnom željeznicom u Berlinu, bio je zapravo mrtav, objavila je policija. "To je tragično", rekla je glasnogovornica berlinske policije. "Ne znamo koliko se dugo vozio mrtav niti uzrok smrti. Nema tragova nasilja i čini se da je umro prirodnom smrću", dodala je. Mrtvac je otkriven u 5.45 sati u vlaku na stanici Weinmeisterstrasse kada ga je vozač pokušao probuditi. Žurno je nazvao bolničare, no oni su samo mogli proglasiti smrt.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙