FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 21. prosinca 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Zvijezda filma "Na putu do zvijezda", punašna Rebel Wilson bit će domaćica dodjele MTV filmskih nagrada 2013., unoseći svježinu godišnjoj svečanosti, javlja postaja kabelske televizije u četvrtak. Wilson (28) će biti domaćica i nastupiti kao glumica u satiričkim govornim skečevima na dodjeli koja će se održati 14. travnja u Los Angelesu. Australska glumica koja je 2011. glumila u filmu "Djeveruše" pojavljuje se u promotivnom najavnom spotu dodjele. MTV dodjeljuje trofeje u obliku kutije s pozlaćenim kokicama u kategorijama poput "najboljeg poljupca" i "najbolje tučnjave". Nagrade odaju počast blockbuster hitovima koje filmska industrija zaobilazi na dodjelama Oscara i Zlatnih globusa. Prethodni domaćini dodjele MTV nagrada bili su Lindsay Lohan, Mike Myers i Jimmy Fallon. Film "Na putu do zvijezda", u režiji Jasona Moorea, trenutno igra u hrvatskim kinima.

VATIKAN - Papa Benedikt XVI, 85-godišnjak potpuno bijele kose i novak na društvenoj mreži Twitteru nadmašio je 18-godišnju pop zvijezdu Justina Biebera i postavio rekord u broju ponovnih slanja tweetova koje su slali njegovi sljedbenici, objavio je dnevnik Osservatore Romano. Vatikanski dnevnik objavio je da je u četvrtak u podne, osam dana nakon njegovog prvog tweeta, Papu na Twitteru pratilo 2,1 milijuna poklonika. Mlađahni kanadski pjevač i tekstopisac Bieber ima oko 15 puta više obožavatelja - 31,7 milijuna - no list navodi da je Papa Biebera nadmašio u re-tweetovima, odnosno "slanju dalje" istih twitova koji su već na profilu. Po navodima dnevnika, polovica Papinih poklonika ponovno je tweetala njegov prvi tweet od 12. prosinca, dok je tek 0,7 posto Bieberovih obožavatelja re-tweetalo jedan od njegovih najpopularnijih tweetova od 26. rujna, u kojem je komentirao smrt svojeg šestogodišnjeg fana koji je umro od raka.

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin ponudio je u četvrtak rusku putovnicu francuskom glumcu Gerardu Depardieuu rekavši da će 63-godišnjem slavnom glumcu, koji je u polemici sa socijalističkom francuskom vladom zbog novih poreza, iskazati dobrodošlicu. Odgovarajući na jedno pitanje tijekom njegove godišnje konferencije za novinare koju je prenosila televizija, Putin se upleo u spor oko povećanja francuskih poreza ishvalivši Depardieua i ponudivši mu rusko državljanstvo. "Ako Gerard želi dozvolu boravka ili rusku putovnicu smatrajmo da je to pitanje riješeno, i to riješeno pozitivno", rekao je Putin. Povrijeđen izjavom francuskoga premijera Jean-Marca Ayraulta, koji je njegovo preseljenje u Belgiju zbog nižih poreza nazvao kukavičlukom, Depardieu je u nedjelju izjavio kako namjerava vratiti francusku, a uzeti belgijsku putovnicu. Francuski dnevni list Le Monde u utorak je izvijestio da je Depardieu bliskim prijateljima rekao da razmatra tri opcije da izbjegne novi francuski porezni režim; da se preseli u Belgiju gdje posjeduje kuću, preseli u Crnu Goru gdje ima poslovno ulaganje ili izbjegne u Rusiju. "Putin mi je već poslao putovnicu", rekao je glumac u šali, prenio je Le Monde.

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙