FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Okvirni sporazum za gradnju četiri broda za Jadroliniju

Autor: hsup
RIJEKA, 20. prosinca 2012. (Hina) - Okvirni sporazum o gradnji četiri nova broda za riječkog brodara Jadroliniju potpisali su danas u Rijeci predstavnici Jadrolinije te brodograditelja i zajednice brodograditelja, rok za dostavu ponuda je kraj siječnja 2013., a potpisivanje ugovora za gradnju brodova očekuje se u prvom tromjesečju iduće godine, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Riječ je o brodovima kapaciteta 145 vozila i 600 putnika, a vrijednost ugovora, na osnovu ponuda iz prvog kruga nadmetanja, iznosila bi oko 29 milijuna eura.

Sporazum je sklopljen s predstavnicima zajednice brodograditelja ponuditelja Brodosplit - Brodogradilištem te Brodosplit - Brodogradilištem specijalnih objekata, Kvarnerplastikom Rijeka, obrtom Studio 360 iz Zagreba te riječkim Propelerservisom, Dalmont Kraljevica i pulskim brodogradilištem Uljanik.

Rok za dostavu ponuda je 31. siječnja 2013., a potpisivanje ugovora za gradnju brodova kapaciteta 145 vozila i 600 putnika s najpovoljnijim ponuditeljem očekuje se u prvom tromjesečju iduće godine, navode iz resornog ministarstva.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙