FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HND traži od policije bolje odnose s medijima

Autor: smar
ZAGREB, 20. prosinca 2012. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) zatražilo je danas od policije da poštuje vlastite smjernice za odnose s javnošću i šalje službene SMS-ove za "crne" događaje neselektivno, upozorivši da time što policija ne izvještava novinare, uskraćuje informacije građanima te stvara iskrivljenu sliku o stanju sigurnosti.

Podsjetivši u današnjem priopćenju Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo policije i policijske uprave na obvezu poštivanja smjernica za odnose s javnošću što su ih sami donijeli, a prema kojima se novinare službenim SMS-om obavještava o "crnim" događajima, HND je ustvrdio kako u posljednjih desetak dana Policijska uprava zagrebačka nije poslala službeni SMS za više događaja.

Radi se o, navodi HND, pucnjavi policajaca na automobil s bjeguncima, smrti mladića u noćnom klubu i razbojništvu nad vremešnim muškarcem u Ivanjoj Reci koje je za njega bilo kobno.

"Time što ne izvještava novinare, policija u stvari uskraćuje informacije građanima, te stvara iskrivljenu sliku o stanju sigurnosti. Stoga HND inzistira da policija poštuje vlastite smjernice za odnose s javnošću i šalje službene SMS-ove za "crne" događaje neselektivno, jednako kao što neselektivno traži pomoć medija u potrazi sa nestalim osobama ili nepoznatim počiniteljima kaznenih djela", upozorio je HND.

(Hina) pp/xsmar yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙