FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Stop korupciji" poziva Karlovčane da besplatno prijave Gradsku toplanu

Autor: vhor
KARLOVAC, 19. prosinca 2012. (Hina) - Građanska inicijativa "Stop korupciji" obavještava vlasnike stanova u Karlovcu kojima i dalje, iako se ne griju, stižu računi Gradske toplane d.o.o. za grijanje da tu tvrtku besplatno mogu prijaviti Državnom inspektoratu RH i Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, te joj se žaliti na svaki račun za grijanje, a žalba odgađa dospijeće njegova plaćanja.

Od direktora Gradske toplane Inoslava Latkovića doznaje se da im je dosad stiglo 110 zahtjeva za pojedinačno iskapčanje, ali nijedan za neku toplinsku stanicu u cjelini, što je, tvrdi, jedini mogući način odvajanja od Gradske toplane.

Građanska inicijativa navodi kako je među onima koji se ne žele grijati preko gradskog toplinarsta pa su se izdvojili iz tog sustava tako što su prerezali cijevi radijatora, ali i dalje dobivaju račune za uslugu kojom se ne koriste, i bivši direktor Gradske toplane Marijan Fudurić. Fudurić kaže da si je u stan uveo grijanje na struju, o čemu je pisano obavijestio Gradsku toplanu i poslije prigovorio na svaki dobiveni račun. No, tvrdi, Gradska toplana odbila je svaki njegov prigovor uz objašnjenje da nije pribavio suglasnost svih ostalih vlasnika stanova i poslovnih prostorija na zajedničkome mjerilu, a zbog svega je, tvrdi, završio na liječenju.

Inicijativa "Stop korupciji" podnijela je 10. prosinca Državnome odvjetništvu RH kaznenu prijavu protiv Gradske toplane d.o.o., direktora Inoslava Latkovića i ostalih odgovornih osoba zbog nedopuštene uporabe osobnih podataka svih građana iz sustava toplinarstva te onih koji odbijaju usluge grijanja te tvrtke.

Gradska toplana, koja je preuzela pogone od prezadužene bivše Toplane, protuzakonito je, tvrdi ta udruga, preuzela adrese, osobne identifikacijske brojeve, podatke o površini stanova te ostale osobne podatke tisuća Karlovčana bez njihova znanja i dopuštenja te protivno njihovoj volji. Na temelju tih protuzakonito prikupljenih podataka tvrtka nekoliko mjeseci šalje račune građanima s kojima nema potpisan nikakav ugovor, pa i onima koji su pisanim putem odbili biti njezini korisnici, čak i onima koji u stanu nemaju nijedan radijator.

Direktor Gradske toplane Inoslav Latković rekao je tada kako smatra da nije počinjeno to kazneno djelo, a kad je riječ o izdvajanju pojedinih stanova iz zajedničkog toplinarstva samoinicijativnim rezanjem radijatora, istaknuo je da su sve zgrade, kao pojedine toplinske stanice, dobile obavijest da se u cjelini, a ne pojedinačno, mogu odvojiti od Gradske toplane, no "nitko se nije javio".

(Hina) xvhor ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙