FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 19. prosinca

Autor: agrb
ZAGREB, 18. prosinca 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu, 19. prosinca:

ZAGREB - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH Ivo Josipović primit će djelatne vojne zapovjednike i dužnosnike Ministarstva obrane te umirovljene generale i admirale i najviše bivše dužnosnike u prigodi Božića i novogodišnjih blagdana te im se obratiti (11,20 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske organizira svečanost objave Registra hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Registar će predstaviti ministar branitelja Predrag Matić, dok će svoje ratne putove, uz ministra branitelja, objaviti i ministar obrane Ante Kotromanović te ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Objavi će biti nazočan i predsjednik Republike Ivo Josipović (12,30 sati, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17).

OSIJEK - Predsjednik Republike Ivo Josipović održat će predavanje na temu „Glazba i politika“ (16,30 sati, Umjetnička akademija u Osijeku, Kralja Petra Svačića b.b.)

ZAGREB - U organizaciji Odbora za ravnopravnost spolova i Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova održat će se komemoracija za preminulu prvu hrvatsku pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Gordanu Lukač Koritnik (10 sati, dvorana Josipa Šokčevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu održat će se sjednica optužnog vijeća u slučaju "Bankomat" u kojemu se bivšeg direktora Hrvatske poštanske banke (HPB) Josipa Protegu i njegove suradnike Ivan Sladonju i Marija Kirinića tereti da su od 2005. do 2009. oštetili banku za najmanje 255 milijuna kuna jer su davali visokorizične kredite koji nisu vraćeni. Optuženi su i za dodatnu štetu od 26 milijuna kuna zbog isplate menadžerskih bonusa, od čega su međusobno navodno podijelili više od 13 milijuna kuna. Uz njih su optužena i osmorica povlaštenih klijenata banke. Županijski sud je optužnicu u dva navrata vraćao USKOK-u na doradu (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Dodjela Državne nagrade "Ivan Filipović" za 2011. godinu. Ove godine dodjeljuje se osam godišnjih nagrada te dvije nagrade za životno djelo, a dobitnicima će ih uručiti ministar Željko Jovanović i predsjednik Odbora za dodjelu te nagrade Valter Boljunčić (13 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić održat će konferenciju za novinare sa suradnicima na temu "Akti gradonačelnika" (11 sati, Gradska uprava, Trg S. Radića 1, dvorana 372).

ZAGREB - Predstavništvo UNHCR-a u Republici Hrvatskoj i Udruga MI iz Splita organiziraju konferenciju "Mogućnosti za revitalizaciju ruralnih zajednica u Područjima od posebne državne skrbi", koja je završno događanje programa "Izgradnja održivih zajednica u Području od posebne državne skrbi". Uz prezentaciju ovogodišnjih rezultata konferencija će pružiti prostor za diskusiju o izazovima i mogućnostima daljnjeg razvoja na tim područjima (9,30 sati, Hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - Okrugli stol u povodu predstavljanja rezultata istraživanja navika konzumiranja alkohola u Hrvatskoj, koj je provedeno u sklopu kampanje "Razmisli – ako piješ ne vozi" s ciljem da se utvrdi razina odgovornog konzumiranja alkohola među punoljetnim osobama i aktivnim vozačima te njihove sklonosti i navike vezane uz konzumiranje alkoholnih pića (12 sati, prostorije Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u suradnji s Gradom Zagrebom organizira edukativnu radionicu na kojoj će predstavnicima jedinica regionalne (lokalne) samouprave biti predstavljeni učinci provedbe Zakona o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji, kao i praktični primjeri provedbe mjera energetske učinkovitosti u Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Sisačko-moslavačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Gradu Zagrebu (9 sati, Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27).

ČAKOVEC - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) održat će konferenciju za novinare na temu "Od kukurikanja do vapaja u pomoć" i prigodni božićno-novogodišnji domjenak. Na konferenciji će govoriti član Nacionalnog predsjedništva HDZ-a i predsjednik ŽO HDZ-a Međimurja, Darko Horvat, politički tajnik HDZ-a i potpredsjednik Sabora RH, Tomislav Čuljak, te saborski zastupnici Sunčana Glavak i Domagoj Milošević (12 sati, stranačke prostorije, Ruđera Boškovića 41 b Čakovec).

OSIJEK - Njemačka zajednica – zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Hrvatskoj slavi svoju dvadesetu obljetnicu, a na središnjoj svečanosti sudjelovat će i njemački veleposlanik Hans Peter Annen te predsjednik Republike Ivo Josipović koji će se tom tom prilikom obratiti nazočnima. (18 sati, Hrvatsko narodno kazalište).

U sklopu boravka u Osijeku, veleposlanik Annen prisustvovat će i potpisivanju ugovora o suradnji izmedu komunalnog poduzeća Vodovod Osijek i njemačko-hrvatskog poduzeća Messer Croatia Plin (13 sati, sjedište poduzeća Vodovod Osijek, Poljski put 1).

ZAGREB - Predstavljanje projekta Kule Jankovića - "Jankovic Castle: heritage site, generating sustainble development of the Ravni Kotari region" kojeg provodi Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. Projekt se provodi s ciljem revitalizacije Kule Jankovića i područja Ravnih kotara kroz procese kulturne revalorizacije, izgradnje mira i poticanja društveno-gospodarskog razvoja, a financira se sredstvima EU (9,30 sati, aula Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - Novi informativni kanal Hrvatske radiotelevizije HRT 4 predstavit će glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman te programsko i upravljačko vodstvo te kuće i nositelji programa HRT 4 (11 sati, HRT, objekt B 30, 2. kat, soba 208 b, Prisavlje 3).

ZAGREB - Hina će objaviti Kronologiju najvažnijih događaja u Hrvatskom saboru 2012. koji su obilježili prvu godinu sedmog saziva Sabora.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙