FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ACI: u 2012. rast prihoda, pad dobiti

Autor: hsup
RIJEKA, 18. prosinca 2012. (Hina) - Adriatic Croatia International Club d.d. (ACI) ostvario je u prvih devet mjeseci ove godine ukupan prihod od 163,4 milijuna kuna, što je 6 posto više nego u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, a bruto dobit za isto razdoblje iznosi 38,6 milijuna kuna i manja je za 6 posto.

Prema podacima iz ACI-ja, bruto dobit manja je najviše zbog povećanja troškova amortizacije za 28 posto (na 38,6 milijuna kuna), koji su nastali uslijed povećanja amortizacijskih stopa za imovinu nabavljenu nakon 2011., kako bi se imovina amortizirala do kraja koncesije na pomorskom dobru 2030.

O poslovanju ACI-ja govorio je danas na blagdanskom druženju s novinarima predsjednik Uprave Anto Violić kazavši da će ova poslovna godina ipak biti bolja nego prethodna.

Prihod od stalnog veza u prvih devet mjeseci bio je 72,8 milijuna kuna (4 posto više), od mjesečnog veza 6,1 milijuna kuna (7 posto više), a u kategoriji tranzitnog tj. dnevnog veza prihod je bio 45,3 milijuna kuna (1 posto manje).

Od zakupa su ostvareni prihodi od 12,9 milijuna kuna (36 posto više), od ostalih usluga nautičarima 19,8 milijuna kuna (3 posto manje), a od ostalih poslovnih prihoda 3,5 milijuna kuna.

Na stalnom vezu je bilo registrirano 3529 plovila (1 posto manje), a u tranzitu je ostvareno 103.565 brod/dana (5 posto manje).

U ACi-ju ocjenjuju da je manji tranzit u lipnju uzrokovan ekonomskom krizom i održavanjem europskog nogometnog prvenstva te da je dobro vrijeme tijekom ljetne sezone pogodovalo sidrenjima u uvalama.

Najbolje su poslovale marine u Dubrovniku, Splitu, Umagu, Rovinju, Vodicama i Palmižani.

Iz ACI-ja se još doznaje da se na natječaj za predsjednika Uprave prijavilo 20-ak kandidata, od kojih je njih 11 ispunilo uvjete, a o izboru najboljeg trebao bi odlučiti Nadzorni odbor 27. prosinca.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙