FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipović izrazio sućut obitelji Lukač-Koritnik

Autor: smar
ZAGREB, 17. prosinca 2012. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je danas poruku sućuti obitelji Gordane Lukač-Koritnik, preminule prve hrvatske pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti gospođe Gordane Lukač Koritnik, koja je, kao prva hrvatska Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, u osam godina svojeg mandata učinila mnogo na planu senzibiliziranja javnosti prema spolnoj neravnopravnosti u Republici Hrvatskoj.

Svojim aktivizmom i nesebičnim profesionalnim, ali i ljudskim angažmanom dala je važan doprinos, ne samo stvaranju zakonskog okvira za zaštitu ženskih prava, već i njegovoj dosljednoj primjeni", stoji u poruci sućuti.

"Reagirajući na kršenja prava rodnih manjina, progovarajući o negativnim pojavama uskraćivanja roditeljskih prava muškaraca, boreći se protiv svakog oblika diskriminacije po spolnoj osnovi, bila je uvijek nekoliko koraka ispred politike, namećući nove standarde na planu zaštite ljudskih prava u cjelini. Svoj posao je do posljednjeg dana mandata obavljala savjesno i časno i zahvaljujući njenom pionirskom radu, Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova prerastao je u respektabilnu instituciju.

Osobno sam poznavao i visoko cijenio gospođu Gordanu Lukač Koritnik koja je ostavila značajan trag u hrvatskom društvu, nastojeći ga svojim djelovanjem učiniti boljim", stoji u sućuti predsjednika Josipovića.

(Hina) pp/xsmar yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙