FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Caritas: tri godine projekta "Socijalna košarica - podjela pomoći u naravi"

Autor: aspa
ZAGREB, 17. prosinca 2012. (Hina) - Caritas Zagrebačke nadbiskupije i tvrtka Lidl Hrvatska obilježili su danas tri godine zajedničkog humanitarnog djelovanja kroz projekt "Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi" kojim je donirano više od šest milijuna kuna u proizvodima koji su podijeljeni socijalno ugroženim obiteljima.

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, sestra Jelena Lončar rekla je na konferenciji za novinare u prostorima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije kako je u te tri godine "napravljan uspješan posao " te je za oko 1500 obitelji podijeljeno oko 8300 paketa pomoći. Naglasila je da sve više obitelji, pritisnuti neimaštinom kucaju na vrata Caritasa, a naročito ono koji su ostali bez posla.

Predsjednik uprave Lidla, Marijan Dokozić najavio je da će se taj humanitarni projekt nastaviti i u idućoj godini.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa Fabijan Svalina predstavio je i projekt hrvatskog Caritasa i Lidla "Pomozimo zajedno - pomagati je lako". Naglasio je da se taj projekt podudara s ostalim Caritasovim akcijama u vrijeme došašća i dodao da građani u "Godini vjere" konkretnim akcijama pokazuju ljubav prema bližnjima te zahvalio svima na potpori Caritasovim humanitarnim projektima.

(Hina) xaš yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙